Sajtóinformációk

Gépgyártó is lehet rocksztár?

Megosztás:

Szinte hallom, ahogy felszisszentél! Miért akarna egy gépgyártó„rocksztár” lenni?

Valóban vad ötlet lenne, ha arra vágynál, hogy a külvilág is megismerje a munkádat? Miért lenne idegen tőled, hogy elismertséget, szakmai hírnevet, több megrendelést szerezz? Miért ne vágynál arra, hogy ne csak a magad, hanem az egész célgépgyártó szakma elismertségét javítsd?

Sipos Sándor, a Magyar Ipari Célgép Nagydíj ötletgazdája

Mire megy az a közösség, amelyik nem ismeri és nem tudja ismertté tenni a legjobbjait? Egy neves épület tervezőjét ismerjük, egy festőt, egy zenemű alkotóját szintén. Miért van az, hogy a mindennapi használati tárgyainkat készítő célgépek, üzemek, gyárak alkotóit nem ismeri senki? Mire menne a gazdaság, és mire mennénk mi, emberek, az általunk gyártott gépek nélkül? A gép a lelke mindennek.

Gépgyártó vagy, és több gépet akarsz gyártani?

Sokfelé járok, és nagyon sok tehetséges szakemberrel találkozom, aki a választott területén simán benne van a nemzetközi élmezőnyben. Kiváló célgépeket készítenek egy szűk körnek, de nem tudnak eljutni a szélesebb közönséghez.

Mire mész azzal, ha te csinálsz valamit a legjobban, és mégsem tud róla senki?

A fejlődésnek pedig az az egyik útja, hogy egy-egy üzemből egyre több és egyre jobb célgép kerül ki, mindegyik jobb az előzőnél, sorra javulnak ki a gyerekbetegségekből, míg végül elkészül a remekmű, ami bárhol megállja a helyét. Ehhez bizalom és megrendelők és ismertség kell. Mire mész azzal, ha te csinálsz valamit a legjobban, és mégsem tud róla senki?

Tudom, hogy nincs sok lehetőség széles körben bemutatkozni.

Ezért hoztuk létre és rendezzük meg idén második alkalommal Magyar Ipari Célgép Nagydíjat kizárólag hazai gépgyártók számára.

Itt a helyed, ha olyan géped van, amire büszke vagy, ha meg akarod mutatni a tudásodat, vagy egyszerűen nem csak a saját, de az egész gépgyártószakma elismertségét növelni akarod!

Magyar Ipari Célgép Nagydíj díjátadó a Gépész Szalonban
Magyar Ipari Célgép Nagydíj díjátadó a Gépész Szalonban

A szakmádra is büszke vagy! Egy mindenkiért!

Tapasztalom, hogy sokan úgy vesznek célgépet vagy egész gépsorokat külföldről, hogy eleve abból indulnak ki, hogy ilyen gépet itthon nem csinál senki. Mekkora tévedés! A potenciális megrendelők egy része automatikusan olasz, német vagy távol-keleti gyártók után kutat. Vajon miért? Nemzetközi versenytársainknak jobb a láthatósága, többet foglalkoznak a jól teljesítésük bemutatásával, és nemcsak egyénileg, hanem mint közösség is láthatóbbak.

magyar-ipari-celgep-nagydij-kiss-laszlo
A közönségszavazás nyertesét a Chemplex Kft. 1.000.000 Ft értékben hajtástechnikai beszerzési kerettel díjazza.

Nekünk, hazai gépgyártóknak is meg kell mutatnunk magunkat.

Nekünk, hazai gépgyártóknak is meg kell mutatnunk magunkat. Egy verseny, egy nap, amikor magunkra irányítjuk a reflektorfényt, bemutatjuk munkáinkat, amikre büszkék vagyunk, és kiválasztjuk legjobbjainkat.

Minél többen veszünk részt, annál nagyobb zajt csapunk magunk körül, és ebből nemcsak a közösség, hanem a nap végén az egyén, azaz mindenki profitál.

Erről szól a Magyar Ipari Célgép Nagydíj

Erről szól a Magyar Ipari Célgép Nagydíj és a díjátadó esemény, a Gépész Szalon. Ez egy lehetőség neked és lehetőség az egész szakmának. A tavalyi esemény nagyon jól sikerült! A szakmai zsűri magas színvonalú pályázók közül választotta ki a hazai célgépgyártó közösség legjobbjait. Elmondásuk szerint a mai napig profitálnak abból, hogy bátrak voltak és elindultak.

Az idén várunk téged is! Ne feledd, ha nem te leszel a díjazott, akkor is nyersz, hiszen láthatóvá válik a tudásod, de ha te nyersz, akkor az egész szakma felfigyel rád.

Gulyás Tibor Innovációért felelős helyettes államtitkár a Magyar Ipari Célgép Nagydíjon

MIÉRT PÁLYÁZZ A MAGYAR IPARI CÉLGÉP NAGYDÍJRA?

  • A legjobbakat szakemberekből álló zsűri választja ki

  • A gépedet, az elérhetőségeidet a verseny weboldalán katalógusban helyezzük el: egy teljes aloldal lesz a tiéd, amely egy digitális névjegye lesz a gépednek

  • A pályaműveket közönségszavazásra bocsátjuk: nagyon sokan meg fogják nézni a géped aloldalát a gepedvanhozza.hu weboldalon, és sokan fel is fognak keresni együttműködés céljából

  • 7 díjat osztunk ki: 6 kategóriagyőzelmet és egy tervezőmérnöki kiválóságot emel ki a szakmai zsűri

  • A pályázat nagyon gyorsan benyújtható: egy félóra alatt elvégezheted az adatok feltöltését

  • Bárki számára látható felületre csak a gépek fotója, videója (ha van) és a bemutatkozó kerül ki: a géped adatait, a zsűrivel megismertetett műszaki leírást titoktartási szerződéssel védjük, és harmadik fél soha nem férhet hozzá

Nevezz a legjobb gépeddel a Magyar Ipari Célgép Nagydíjra 2022-ben!

Miért nem hagyhatod ki? 2021-ben a gépgyártók szerették, a piac szerette, a támogatók felkarolták és lendületet adtak neki. Szervezőtársaim a Gépipari Tudományos Egyesületnél gondolkodás nélkül mondtak igent a kihívásra, amit ezúton is köszönök dr. Bárdos Krisztina ügyvezető igazgató asszonynak és dr. Takács Jánosnak, az egyesület elnökének. És köszönöm azoknak a támogatóknak, akik 2021-ben is úgy gondolták, hogy a verseny nagyon fontos kezdeményezés.

magyar-ipari-celgep-nagydij-tovabbi-informaciok

A visszajelzések alapján abszolút sikernek éltük meg tavaly az első Magyar Ipari Célgép Nagydíjat, ezért idén hatványozott lelkesedéssel vágunk bele a szervezésbe.

Öröm volt hallani, hogy a pályázók közül többen arról számoltak be, hogy a gépeik iránt fokozottá vált az érdeklődés, tehát a nevezésük, a díjátadón való jelenlétük üzletileg is megtérült. Reméljük, hogy 2022-ben sem lesz ez másként, és a versennyel újabb lendületet adhatunk az ágazati szereplőknek.

Várunk a versenybe!

Barátsággal,

Sipos Sándor,

a vegyipari technológiák szakértője,

a Magyar Ipari Célgép Nagydíj ötletgazdája,

a szervező Chemplex Kft. tulajdonosa

Tetszett a cikk? Oszd meg:

Tartalomjegyzék