Magyar Ipari Célgép Nagydíj 2022

GÉPED VAN HOZZÁ?

GÉPED VAN HOZZÁ?

A nyertesek

Szakmai díjak

Az év célgépe 2021 Anyagmozgatás és tárolás gépei, csomagoló gépek kategóriában:

PACKER Palackozógépgyártó és Forgalmazó Kft.

Az év célgépe 2021 Mérő-és ellenőrző készülékek, tesztpadok kategóriában:

Losonczi Innovation Kft.

Az év célgépe 2021 Alacsonyabb automatizáltságú gyártósorok célgépei kategóriában:

Korrektgép Kft.

Az év célgépe 2021 Automata szerelősorok: fém- és autóipar célgépei kategóriában:

Schaeffler Savaria Kft.

Az év célgépe 2021 Automata szerelősorok: műanyag-, élemiszer-, könnyű-, energia- és építőipar célgépei kategóriában:

AQ Anton Kft.

Az év célgéptervezője 2021:

Pallósi Péter

Különdíjasok

Az am-LAB különdíjának nyertese:

Gyártó, összeállító és hegesztő robotcella célgép, Unitech Industries Kft. Nyeremény: Az am-LAB portfóliója alapján, egyedi a vállalkozás igénye szerint egyeztetett fejlesztés vagy tréning digitalizációs területen 500.000Ft értékben.

A LINAMAR különdíjának nyertese:

VEXiS dióda méret ellenőrző és repedés vizsgáló célgép, Vision Expert Kft. Nyeremény: a Linamar Hungary Zrt. 150.000 Ft értékben forgácsolási bérmunkát ajánl fel a nyertesnek.

A NAFEMS különdíjának nyertese:

Karbonszálat telítő gépsor célgép, Mobil-Mechanika Mérnök Kft. Nyeremény: a NAFEMS Ltd. egy szimulációs tanfolyamon való részvételt biztosít 300-1000 euró értékben.

A VARINEX különdíjának nyertese:

Homokpolimer ömledékképző extruder célgép, Innopress Kft. Nyeremény: a VARINEX Zrt. egy 300.000 Ft értékű 3D nyomtatási szolgáltatást biztosít a nyertesnek.

Nevezz* 2022-ben a magyar ipari célgép nagydíjra!

Ott a helyed a versenyben, ha célgépgyártó, célgéptervező vagy.   

A nevezés nagyon egyszerű: regisztrálj, töltsd fel a fiókodba a pályaművedet bemutató információkat – mindezt egy ebéd utáni kávészünet ideje alatt, és bízd magad a zsűrire! A zsűri -Metál Attila zsűrielnök koordinációjával- szakmai díjazottakat jelöl meg 6 kategóriában és a közönség részvételére is számítva, a legtöbb szavazatot elnyerő gépet külön jutalmazzuk.  

A pályázói felület 2022. április 21-én 13 óráig tart nyitva. 

*Kedves Kolléga! Úgy gondoljuk, mivel szakmabeliek vagyunk, és egy iparági közösséget alkotunk, a tegező hangnem közelebb hoz bennünket; fogadd tőlünk természeteséggel. Köszönjük!

Géped van hozzá?

Nevezd be!

Miért érdemes részt venned a célgépépítő versenyben?

Várjuk a pályázatodat!
Play Video

A versenyben ipari célgépek mérkőznek meg egymással. A pályaművek között helyet kapnak modellek, prototípusok, konstrukciók, attól függően, hogy az innováció hol tartott a nevezés lezárásáig. 

Mit nyerhetsz?

Szakmai zsűri értékelése alapján a 6 kategória első helyezettje értékes lehetőségekkel élhet és nívós díjat vehet át a Gépész Szalonban 2022. június 28-án. 

A közönségtől legtöbb szavazatot elnyerő pályamű tulajdonosa(i) számára 1.000.000 Ft értékű hajtástechnikai beszerzési keretet nyílik meg a CHEMPLEX Kft. jóvoltából. 

 

Mit veszíthetsz?

A szakmai titkaidat védjük, a géped titkos adatait, a zsűri számára átadott információkat bizalmasan kezeljük. Csak nyerhetsz a nevezéssel.


A Hungexpo Zrt. lehetőséget biztosít a bemutatkozásra

A Hungexpo Zrt. lehetőséget biztosít a 2022. évi IPAR NAPJAI kiállításon, hogy a Magyar Ipari Célgép Nagydíj egy standon bemutatkozzon. Minden pályázót képviselünk, népszerűsítjük a versenyt és a Gépész Szalon rendezvényt és közönségszavazatokat gyűjtünk a pályázók számára.   

 

A Magyar Ipari Karbantartók Szervezete különleges díjat ajánl fel a kategóriagyőzteseknek

A Magyar Ipari Célgép Nagydíj kategóriagyőztesei 2 év, díjmentes,  teljes jogú tagságot nyernek el a MAGYAR IPARI KARBANTARTÓK SZERVEZETÉBEN, ami vonatkozik a szervezett programokra és szakmai napokra is, valamint magába foglalja a MIKSZ tudásanyagához való hozzáférést, és lehetőséget biztosít a karbantartás-fejlesztési munkában való részvételre.

A Gépipari Tudományos Egyesület tagsággal és bemutatkozási lehetőséggel támogatja a nyerteseket.

1 évre szóló tagságot és a Szakmakultúra Konferencián előadási lehetőséget biztosít a djíazottaknak a Gépipari Tudományos Egyesület, a Magyar Ipari Célgép Nagydíj társszervezője. 

Kinek való ez a verseny és kinek nem?

A verseny célja, hogy a hazai iparvállalatok megismerjék a hazai gépgyártás kiváló gépeit és a verseny díjátadóján, a Gépész Szalonban személyesen is találkozhassanak 

2022. június 28-án, a Millennium Házában.  

Ha ipari célgépeket tervezel vagy építesz, akár egyedül, akár csapatban, itt a helyed! 

Nevezhetsz rajzzal, prototípussal, modellel vagy kész konstrukcióval. A lényeg, hogy a géped az elmúlt 2-3 évben készült, modern ipari gép legyen, továbbá piacképes termék, vagy az lehessen belőle.  

A verseny a hazai gépépítők, tervezők és gépgyártók versenye, tehát feltétel, hogy a csapatodat hazai szakember képviselje.

Bármely iparágnak lehet a célgépe a géped, azt kell meghatároznod, hogy egy ipari folyamat melyik fázisában tudod elhelyezni, ennek megfelelően válassz kategóriát, amelyben indítod a pályázatodat.

Hogyan tudsz jelentkezni?

Mindennek a kulcsa a gepedvanhozza.hu honlap lesz. 

Itt találod a pályázóknak szóló regisztrációs felületet. 

A pályázat és a részvétel díjmentes.

Jelentkezési határidő meghosszabbítva:

 2022. április 21. 13 óra 

A pályázati adminisztráció két körben zajlik

2022-ben kizárólag nyílt pályázattal lehet részt venni a versenyben. Ez azt jelenti, hogy egy általános ismertető és a géped fotója, videója látható lesz a közönség számára, de a szakmai információkat egy védett rendszerben, kizárólag a zsűri tagjainak elérhető felületen tároljuk. 

1, Első körben regisztrálj a Pályázóknak lapfülön, majd várd meg a regisztrációd visszaigazolásáról az e-mailt. Ebben minden további teendőt megtalálsz. 

2, Második körben az e-mailben található linken hozd létre a pályázati fiókot, majd ezt a fiókot töltsd fel adatokkal. Ha modellel jelentkezel, az a vizuális anyag kell, amivel a legjobban be tudod mutatni. Ha kész géped van, vagy hamarosan el fog készülni, akkor készíthetsz képet, videót. Minden esetben hasznos a kép és a videó, mert segíti a jobb megértést. Leírást is kérünk hozzá: egy általános ismertetőt, amely minden látogató számára elérhető lesz és egy hosszabb lélegzetvételű műszakit, amelyet kizárólag a zsűri fog tanulmányozni. Határidő: 2022. április 21. – 13 óra  

3,  Az adatok feltöltése után a pályaművedet jóváhagyjuk és ezzel bekerülsz a versenybe. QA pályázatod a honlap pályamű katalógusában, a Neveztt Célgépek aloldalon lesz látható, az alap információkkal, a képpel és a videóval.  

4,  A részletes műszaki adatokat kizárólag a zsűri láthatja és érheti el. A Zsűri tagjai titoktartási nyilatkozattal védik a megadott információkat, hogy senki, semmilyen adatodhoz ne férhessen hozzá. 

 

A részvétel feltételei:

1, Géptervező, gépgyártó, gépészmérnök vagy, vagy a vállalatod foglalkozik gépgyártással. 

2, Regisztrálj mielőbb a gepedvanhozza.hu pályázói felületén, ezzel jelzed a szervezők felé a részvételi szándékodat.

3, Hozd létre a fiókodat és töltsd fel információkkal 2022. április 21-ig. (A fiókod adatait április 21-én 13 óráig szabadon módosíthatod, tehát apránként is haladhatsz a kitöltéssel.) 2022. április 21. 13 órától már nem lesz lehetőséged módosítani a feltöltött adatokat.   

4, A jelentkezésedet jóváhagyjuk, befogadjuk és közzé tesszük a katalógusban a nevezett gépet és annak alapinformációit. (Rövid bemutató leírás, kép, videó, ha van, elérhetőség stb.)  

5, A pályázati anyagokat csak elektronikusan, a fenti útvonalon fogadjuk.

A pályázatok értékelésére neves szakemberek vállalkoztak. Egyetemi, főiskolai tanszékek vezetőit és az ipar szereplői közül elismert géptervező, gépgyártó szakembereket kértünk fel a megtisztelő feladatra. A zsűri tagjait a Zsűri lapfül alatt láthatod.   

 

kategóriák*

*A beérkező pályázatok megismerése után a zsűri dönthet úgy, hogy a pályaműveket egyéb kategóriákba sorolja, további alkategóriákat hoz létre, 2021-ben is így történt, ennek a lehetőségét 2022-ben is meg kívánja tartani.

Milyen géppel érdemes pályázni? 

A gépek bármely iparág gépei lehetnek. Az egészen egyszerű géptől a korszerű technológiákon át az Ipar 4.0 szempontjainak megfelelő célgépekkel is nevezhetsz. 

A zsűri a pályaművedet szakmai titokként kezeli.  

Kik lesznek a díjazottak? 

A kategóriák első helyezettjei és a közönségszavazás során a legtöbb szavazatot begyűjtő pályamű. 

“Az év tervezője 2002” díj nyertesét -a megismert pályaművek alapján- a szakmai zsűri nevezi meg, a nyertes elismerésben részesül a Gépész Szalonban.  

Mi történik a jelentkezés után?

A pályázói felület megnyílt! Várunk a versenybe!

A versenyhez sok sikert kívánunk minden pályázónak! 

A szervezők: 

A Chemplex Homogenizálási és Erőátviteli Kft. és a Gépipari Tudományos Egyesület

Szakmai támogató: Magyar Mérnökakadémia  

Médiatámogatók: A TechMonitor Magazin és a Jövő Gyára szakmai lapok