A jövőt építjük. Géped van hozzá?

Magyar Ipari Célgép Nagydíj 2023

2023-ban 114 pályamű érkezett
a magyar ipari célgép nagydíjra

Minden gép elérhető és megtekinthető – szavazz a legjobbra*!    

A nevezés során a célgépgyártók megosztották a gépek alap adatait és az elérhetőségeiket. A közönségszavazás 2023. május 15-én indul, amely során számítanak a figyelmedre és az elismerésedre.

 Add le a voksod arra a célgépre, amelyik számodra a legizgalmasabb mind közül. A szavazatod a lap tetején lévő “Közönségszavazás” gombra kattintva, a választott célgépre szavazva adhatod le. Fontos! 

A szavazatodat e-mailben kérjük megerősíteni, csak így lesz érvényes. Az e-mail címedet a szavazás végén archiváljuk és harmadik felek számára soha nem adjuk ki – mindösszesen egy levelet küldünk majd június 28-a után: a szavazás végeredményét. 

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!   

*Kedves Kolléga! Úgy gondoljuk, mivel szakmabeliek vagyunk, és egy iparági közösséget alkotunk, a tegező hangnem közelebb hoz bennünket: fogadd tőlünk természeteséggel. Köszönjük!

Ha szakmabeliként szívesen részt vennél a Gépész Szalonban június 28-án., az ország egyetlen gépésztalálkozóján, amely a Magyar Ipari Célgép Nagydíj díjkiosztója is egyben, kattints: 

Nevezz* 2023-ban is a magyar ipari célgép nagydíjra!

Ott a helyed a versenyben, ha célgépgyártó, célgéptervező vagy.   

A nevezés nagyon egyszerű: regisztrálj, töltsd fel a fiókodba a pályaművedet bemutató információkat – mindezt egy ebéd utáni kávészünet ideje alatt, és bízd magad a zsűrire! A zsűri -Metál Attila zsűrielnök koordinációjával- szakmai díjazottakat jelöl meg 6 kategóriában és a közönség részvételére is számítva, a legtöbb szavazatot elnyerő gépet külön jutalmazzuk.  

Várjuk a pályaművedet!  

*Kedves Kolléga! Úgy gondoljuk, mivel szakmabeliek vagyunk, és egy iparági közösséget alkotunk, a tegező hangnem közelebb hoz bennünket: fogadd tőlünk természeteséggel. Köszönjük!

Géped van hozzá? Nevezd be!

Miért érdemes részt venned a célgépépítő versenyben?

Várjuk a pályázatodat 2023-ban is!

Kiknek érdemes elindulni a magyar ipari célgép nagydíjon?

A verseny célja, hogy az iparvállalatok megismerjék a hazai gépgyártás kiváló gépeit és a verseny díjátadóján, a Gépész Szalonban személyesen is találkozhassanak egymással. Gépgyártók és termelők, akik egymásra támaszkodnak a munkájuk során, most végre egy fórumon kapcsolatot is teremthetnek egymással a verseny díjátadó szakmai napján, a Gépész Szalonban, 2023. június 28-án, a Millennium Házában.  

Ha ipari célgépeket tervezel vagy építesz, akár egyedül, akár csapatban, itt a helyed! 

Nevezhetsz kész konstrukcióval, prototípussal, modellel vagy rajzzal. A lényeg, hogy a géped, a terved az elmúlt néhány évben készült, modern ipari gép legyen, továbbá piacképes termék – vagy az lehessen belőle. 

Nevezhetsz önállóan vagy egy teljes csapattal. 

Pályázói fiókodba több, de legfeljebb 10 célgépet tölthetsz fel, azaz több géppel indulhatsz el a Nagydíjon.  

Nevezéskor nem az a lényeges, hogy melyik iparágnak a célgépe az épített géped. (Kivéve, ha a vegyipari célgépek kategóriában indítod.) A nevezéskor az alapján sorold kategóriába, hogy az ipari termelés melyik fázisában tudod elhelyezni azt. 

kategóriák*

*A beérkező pályázatok megismerése után a zsűri dönthet úgy, hogy a pályaműveket egyéb/másik kategóriákba sorolja, további alkategóriákat hoz létre, 2022-ben is így történt, ennek a lehetőségét 2023-ban is meg kívánja tartani.

Milyen géppel érdemes pályázni? 

A gépek bármely iparág gépei lehetnek. Az egészen egyszerű géptől a korszerű technológiákon át az Ipar 4.0 szempontjainak megfelelő célgépekkel is nevezhetsz. 

A zsűri a pályaművedet szakmai titokként kezeli.  

Kik lesznek díjazottak? 

A kategóriák első helyezettjei, azaz 6 ipari célgép kategóriagyőztes és 1 vegyipari célgép kategóriagyőztest nevez meg a két szakmai zsűri. Ezen felül megkérdezzük a közönség, a látogatók véleményét is. A közönségszavazás során a legtöbb szavazatot elnyerő pályamű szintén jogosult lesz “Az év célgépe 2023” díjra. 

“Az év tervezője 2023” díj nyertesét -a megismert pályaművek alapján- a szakmai zsűri nevezi meg. A legjobb tervezői munkát a zsűri egy értékelési szempontrendszer mentén választja meg és a legkiemelkedőbb tervező elnyeri az “Az év tervezője 2023” díjat.   

Hogyan tudsz jelentkezni?

A pályázat és a részvétel díjmentes.

Jelentkezés: a pályázói regisztráció megnyílt, ahol 2023. április 14-ig várjuk a jelentkezésedet a Nagydíjra. 

Mindennek a kulcsa a gepedvanhozza.hu honlap lesz.  Itt találod a pályázóknak szóló regisztrációs felületet. 

A pályázati adminisztráció két körben zajlik

2022-től kizárólag nyílt pályázattal lehet részt venni a versenyben. Ez azt jelenti, hogy egy általános ismertető és a géped fotója, videója látható lesz a közönség számára, de a szakmai információkat egy védett rendszerben, kizárólag a zsűri tagjainak elérhető felületen tároljuk. 

1, Első körben regisztrálj a Pályázóknak lapfülön, majd várd meg a regisztrációd visszaigazolásáról az e-mailt. Ebben minden további teendőt megtalálsz. 

2, Második körben az e-mailben található linken hozd létre a pályázati fiókot, majd ezt a fiókot töltsd fel adatokkal. Ha modellel jelentkezel, az a vizuális anyag kell, amivel a legjobban be tudod mutatni. Ha kész géped van, vagy hamarosan el fog készülni, akkor készíthetsz képet, videót. Minden esetben hasznos a kép és a videó, mert segíti a jobb megértést. Leírást is kérünk hozzá: egy általános ismertetőt, amely minden látogató számára elérhető lesz és egy hosszabb lélegzetvételű műszakit, amelyet kizárólag a zsűri fog tanulmányozni. Jelentkezési határidő: 2023. április 28.  – Pályázati anyag végső érkeztetése: 2023. április 28. – éjfél.  

3,  Az adatok feltöltése után a pályaművedet jóváhagyjuk és ezzel bekerülsz a versenybe. A pályázatod a honlap pályamű katalógusában, a Nevezett Célgépek aloldalon lesz látható, az alap információkkal, a képpel és a videóval.  

4,  A részletes műszaki adatokat kizárólag a zsűri láthatja és érheti el. A Zsűri tagjai titoktartási nyilatkozattal védik a megadott információkat, hogy harmadik felek semmilyen adathoz ne férjenek hozzá.  

 

A részvétel feltételei:

1, Géptervező, gépgyártó, gépészmérnök vagy, vagy a vállalatod foglalkozik gépgyártással. 

2, Érvényes regisztráció: Regisztrálj mielőbb a gepedvanhozza.hu pályázói felületén, ezzel jelzed a szervezők felé a részvételi szándékodat. Ezt tedd meg 2023. április 28. éjfélig. 

3, Hozd létre a fiókodat és töltsd fel információkkal 2023. április 28-ig. (A fiókod adatait április 28-én éjfélig szabadon módosíthatod, tehát apránként is haladhatsz a kitöltéssel.) 2023. április 29. 00.00 órától már nem lesz lehetőséged módosítani a feltöltött adatokat.   

4, A jelentkezésedet jóváhagyjuk, befogadjuk és közzé tesszük a katalógusban a nevezett gépet és annak alapinformációit. (Rövid bemutató leírás, kép, videó, ha van, elérhetőség stb.)  

5, A pályázati anyagokat csak elektronikusan, a fenti útvonalon fogadjuk.

A pályázatok értékelésére 2023-ban is neves szakemberek vállalkoztak. Egyetemi, főiskolai tanszékek vezetőit és az ipar szereplői közül elismert géptervező, gépgyártó szakembereket kértünk fel a megtisztelő feladatra. A 2022-es zsűri tagjait a Zsűri lapfül alatt láthatod, a 2023-mas taglista februárban kerül kihirdetésre.   

nap
óra
perc
2023-ban a pályázói regisztrációt lezártuk. Várunk a Gépész Szalonban, illetve 2024-ben!

Mi történik a jelentkezés után?

A versenyhez sok sikert kívánunk minden pályázónak! 

A szervezők: 

A Chemplex Homogenizálási és Erőátviteli Kft. és a Gépipari Tudományos Egyesület

Szakmai támogató: Magyar Mérnökakadémia  

Médiatámogatók: A TechMonitor Magazin és a Jövő Gyára szakmai lapok, a Műszaki Magazin, a CNC Média és az Autopro  

Mi történik a gépész szalonig?

A versenyhez sok sikert kívánunk minden pályázónak! 

A szervezők: 

A Chemplex Homogenizálási és Erőátviteli Kft. és a Gépipari Tudományos Egyesület

Szakmai támogató: Magyar Mérnökakadémia  

Médiatámogatók: A TechMonitor Magazin és a Jövő Gyára szakmai lapok, a Műszaki Magazin, a CNC Média és az Autopro  

Mi történik a jelentkezés után?

A versenyhez sok sikert kívánunk minden pályázónak! 

A szervezők: 

A Chemplex Homogenizálási és Erőátviteli Kft. és a Gépipari Tudományos Egyesület

Szakmai támogató: Magyar Mérnökakadémia  

Médiatámogatók: A TechMonitor Magazin és a Jövő Gyára szakmai lapok, a Műszaki Magazin, a CNC Média és az Autopro  

A versenyben ipari célgépek mérkőznek meg egymással. A pályaművek között helyet kapnak modellek, prototípusok, konstrukciók, attól függően, hogy az innováció hol tart a nevezés lezárásáig. 

Mit nyerhetsz?

Szakmai zsűri értékelése alapján a 6 kategória első helyezettje értékes lehetőségekkel élhet és nívós díjat vehet át a Gépész Szalonban 2023. június 28-án. 

A közönségtől legtöbb szavazatot elnyerő pályamű tulajdonosa(i) számára 1.000.000 Ft értékű hajtástechnikai beszerzési keretet nyílik meg a CHEMPLEX Kft. jóvoltából. 

Mit veszíthetsz?

A szakmai titkaidat védjük, a géped titkos adatait, a zsűri számára átadott információkat bizalmasan kezeljük. Csak nyerhetsz a nevezéssel.

A Gépipari Tudományos Egyesület 2023-ban is tagsággal és bemutatkozási lehetőségekkel támogatja az összes díjazottat

1 évre szóló tagságot és a Szakmakultúra Konferencián előadási lehetőséget biztosít a djíazottaknak a Gépipari Tudományos Egyesület, a Magyar Ipari Célgép Nagydíj társszervezője. 

Az RWH Kft. 2023-ban 1.000.000 értékű beszerzése keretet ajánl fel az egyik kategóriagyőztes számára

1.000.000,- Ft + ÁFA, azaz egymillió forint plusz ÁFA összegű beszerzési keretet nyit az RWH Kft.,  amelyet a nyertes az RWH Kft által forgalmazott termékek beszerzésére fordíthat: lineáris megoldások, csapágyak (standard és speciális), csapágyházak, tengelyek, golyósorsók, 10+ gyártó által kínált szortiment (prémiumtól a gazdaságosig, precízióstól az extrém igénybevételig)


A Hungexpo Zrt. 2024-ben is lehetőséget biztosít a bemutatkozásra

A Hungexpo Zrt. lehetőséget biztosít a 2024. évi IPAR NAPJAI kiállításon, hogy a Magyar Ipari Célgép Nagydíj egy standon bemutatkozzon. Minden pályázót képviselünk, népszerűsítjük a versenyt és a Gépész Szalon rendezvényt és közönségszavazatokat gyűjtünk a pályázók számára. 
Az IPAR NAPJAI 2023 kiállításon a 2022 év nyertesei Meeting Pointon jelennek meg, ahol döntéshozóik és kapcsolattartó kollégáik várják az érdeklődőket.   

 

A Mitsubishi Electric 2022-ben különleges csomagot ajánlott fel az egyik nyertesnek és 2023-ban is a Nagydíj mellett áll a vállalat

Az induló csomag tartalma egy iQ-R PLC konfiguráció, ami mellé egy teljes szoftver csomag is jár. (iQWorks egy olyan software csomag, ami tartalmazza GX Works PLC programozó és GTWorks HMI grafikus szerkesztő programját is. Sőt ezen felül Invertert, Szervót és Robotot is lehet programozni a csomagban található egyéb szoftverekkel.) Ezenfelül a csomag taralmaz egy „Quick start guide”-ot ami a mellékelt hardware elemek beüzemelésén és a projekt feltöltésén vezet végig. Ráadásként meghívjuk irodánkba egy egy napos képzésre, ahol segítünk az alapok elsajátításában az eszközök „felélesztésében”. 1.000.000 Ft értékű kategóriadíj

A Bosch-Rexroth 2022-ben biztosította az egyik nyertes fejlődését, 2023-ban is a verseny mellett állnak

 i4.0 gyakorlati fókuszú oktatással támogatják az egyik kategória nyertesét. 

A Linamar Hungary Zrt. 2023-ban is támogatja az egyik kategória díjazottját

 2022-ben 500 ezer forint értékű támogatási kerettel ajánlott fel a vállalat az egyik díjaztottnak. 

A Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Budapest 3D fémnyomtatással segítette az egyik nyertest

 Félmillió forint értékű 3D fémnyomtatási szolgáltatást vehet igénybe az egyik kategória nyertese. 

A VARINEX Zrt. különdíjat adott át

a zsűri által választott pályázat benyújtója számára, aki 300.000.- Ft értékben vehet igénybe 3D nyomtatási szolgáltatást

A verseny szervezői:

akik már biztosan a hazai célgépgyártás mellett vannak 2023-ban:

Médiapartnerek:

szakmai támogatók: