Magyar Ipari Célgép Nagydíj 2021

GÉPED VAN HOZZÁ?

GÉPED VAN HOZZÁ?

A nyertesek

Szakmai díjak

Az év célgépe 2021 Anyagmozgatás és tárolás gépei, csomagoló gépek kategóriában:

PACKER Palackozógépgyártó és Forgalmazó Kft.

Az év célgépe 2021 Mérő-és ellenőrző készülékek, tesztpadok kategóriában:

Losonczi Innovation Kft.

Az év célgépe 2021 Alacsonyabb automatizáltságú gyártósorok célgépei kategóriában:

Korrektgép Kft.

Az év célgépe 2021 Automata szerelősorok: fém- és autóipar célgépei kategóriában:

Schaeffler Savaria Kft.

Az év célgépe 2021 Automata szerelősorok: műanyag-, élemiszer-, könnyű-, energia- és építőipar célgépei kategóriában:

AQ Anton Kft.

Az év célgéptervezője 2021:

Pallósi Péter

Különdíjasok

Az am-LAB különdíjának nyertese:

Gyártó, összeállító és hegesztő robotcella célgép, Unitech Industries Kft. Nyeremény: Az am-LAB portfóliója alapján, egyedi a vállalkozás igénye szerint egyeztetett fejlesztés vagy tréning digitalizációs területen 500.000Ft értékben.

A LINAMAR különdíjának nyertese:

VEXiS dióda méret ellenőrző és repedés vizsgáló célgép, Vision Expert Kft. Nyeremény: a Linamar Hungary Zrt. 150.000 Ft értékben forgácsolási bérmunkát ajánl fel a nyertesnek.

A NAFEMS különdíjának nyertese:

Karbonszálat telítő gépsor célgép, Mobil-Mechanika Mérnök Kft. Nyeremény: a NAFEMS Ltd. egy szimulációs tanfolyamon való részvételt biztosít 300-1000 euró értékben.

A VARINEX különdíjának nyertese:

Homokpolimer ömledékképző extruder célgép, Innopress Kft. Nyeremény: a VARINEX Zrt. egy 300.000 Ft értékű 3D nyomtatási szolgáltatást biztosít a nyertesnek.

eredményhirdetés A gépész szalonban

2021 legnagyobb célgépépítő versenyére a nevezés lezárult, de még nincs vége!  

74 pályamű érkezett, amelyekből 3 zárt pályázaton indult, ezért a Nevezett célgépek között 71 pályamű érhető el. A szakmai zsűri, Metál Attila zsűrielnök koordinációjával feldolgozta a pályaműveket és rövidesen meghozza döntését. 

Találkozunk az eredményhirdetésen, a Gépész Szalonban 2021. június 28-án. 

*Kedves Kolléga! Úgy gondoljuk, mivel szakmabeliek vagyunk, és egy iparági közösséget alkotunk, a tegező hangnem közelebb hoz bennünket; fogadd tőlünk természeteséggel. Köszönjük!

A versenyben ipari célgépek mérkőznek meg egymással. A pályaművek között találhatók modellek, prototípusok, konstrukciók, attól függően, hogy az innováció hol tartott a nevezés lezárásáig. 

Mit nyerhetsz?

Szakmai zsűri értékelése alapján az 5 kategória első helyezettje értékes lehetőségekkel élhet és nívós díjat vehet át a Gépész Szalonban 2021. június 28-án. 

A közönségtől legtöbb szavazatot elnyerő pályamű tulajdonosa(i) számára 1.000.000 Ft értékű hajtástechnikai beszerzési keretet nyílik meg a CHEMPLEX Kft. jóvoltából. 

 

Mit veszíthetsz?

A szakmai titkaidat védjük, a géped titkos adatait, a zsűri számára átadott információkat bizalmasan kezeljük. Csak nyerhetsz a nevezéssel.


A Külgazdasági és Külügyminisztérium és a HEPA, Magyar Exportfejlesztési Ügynökség felajánlása

A nyertesek számára exportérettség felmérés a HEPA segítségével, piackutatás és lehetséges üzleti partnerek azonosítása a HEPA és a KGA hálózat segítségével. 

Egy – exportérettség alapján releváns – részvételi díjas tréningen történő (pl. külpiacra lépés képzések, digitális marketing, interkulturális tárgyalástechnika) ingyenes részvételi lehetőség (kb. 400 ezer forint értékben) a HEPA felajánlásában. 

HEPA által szervezett üzleti fórumon, vagy startup ill. technológiai rendezvényen, továbbá a KKM által szervezett Külgazdasági Értekezleten történő bemutatkozási lehetőség.


A Külgazdasági és Külügyminisztérium elősegíti a külpiaci kapcsolatokat.

Új időpontbejegyzés szükséges minden pályázó naptárába, hiszen bármelyik pályamű lehet kategóriagyőztes!

A 2021. június 29-én esedékes, évente egy alkalommal megrendezendő Külgazdasági Attaséi Értekezleten a kategóriagyőzteseket szeretettel várják egy 5 perces, rövid bemutatkozóra.

Idén hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Külgazdasági Értekezlet a Külgazdasági és Külügyminisztérium szervezésében. Az eseményre 2021. június 28-július 2. között kerül sor a Budapesti Kongresszusi Központban.

A rendezvény elsődleges célja, hogy a világszerte szolgálatot teljesítő mintegy 150 külgazdasági attasé a lehető legszélesebb és legfrissebb ismeretekkel rendelkezzen a külgazdasági és külpolitikai terület aktuális célkitűzéseivel és célterületeivel, valamint a gazdasági kormányzás prioritásaival kapcsolatban.

   

A nyertesek kihirdetésére 2021. június 28-án, a Gépész Szalonban kerül sor. Ők készülhetnek majd a találkozóra. 


A Hungexpo Zrt. is lehetőséget biztosít a bemutatkozásra

A Hungexpo Zrt. lehetőséget biztosít a 2021. június 15-18. között megrendezésre kerülő IPAR NAPJAI virtuális kiállítás nyitónapján (2021. június 15-én): 

A verseny támogatójaként kerekasztal beszélgetésre hívjuk a verseny szervezőit, a zsűri elnökét, valamint a két főtámogató képviselőit, hogy megismertessék az IPAR NAPJAI kiállítóival és látogatóival a versenyt, annak célját, részleteit, különlegességeit. 

Továbbá lehetőséget biztosítunk az 5 kategória díjazottnak és a közönség által megválasztott nyertesnek (Az év célgépe a közönség szavazata alapján), hogy a versenyről szóló egyedi hírlevélben mutassák be röviden nyertes gépeiket közvetlenül a kiállítás kiállítóinak, regisztrált látogatóinak, az iparban tevékenykedő szakembereknek.


A Magyar Ipari Karbantartók Szervezete különleges díjat ajánlj fel a kategóriagyőzteseknek

A Magyar Ipari Célgép Nagydíj 2021 kategóriagyőztesei 2 év, díjmentes,  teljes jogú tagságot nyernek el a MAGYAR IPARI KARBANTARTÓK SZERVEZETÉBEN, ami vonatkozik a szervezett programokra és szakmai napokra is, valamint magába foglalja a MIKSZ tudásanyagához való hozzáférést, és lehetőséget biztosít a karbantartás-fejlesztési munkában való részvételre.


A Gépipari Tudományos Egyesület tagsággal és bemutatkozási lehetőséggel támogatja a nyerteseket.

1 évre szóló tagságot és a Szakmakultúra Konferencián előadási lehetőséget biztosít a djíazottaknak a Gépipari Tudományos Egyesület, a Magyar Ipari Célgép Nagydíj 2021 társszervezője. 


Különdíjak

A szakmai zsűri által megjelölt pályázó számára 300.000 Ft értékű 3D nyomtatási szolgáltatást biztosít a VARINEX Zrt.

A Linamar Hungary Zrt. 150.000 Ft értékben forgácsolási bérmunkát ajánl a szakmai zsűri által kiválasztott pályázónak.

A NAFEMS Ltd. különdíja: annak a pályázónak, akinek a pályaműve kapcsán legszélesebb körben alkalmazhatók mérnöki szimulációk, egy szimulációs tanfolyamon való részvételt biztosít 300-1000 EUR értékben. A pályázót szakmai zsűri jelöli meg. 

am-LAB különdíja egy, a szakmai zsűri által megjelölt pályázó számára: digitalizációs vállalatfejlesztés, am-LAB portfóliója alapján, egyedi, a vállalkozás igénye alapján egyeztetett fejlesztés vagy tréning, digitalizációs területen 500.000Ft értékben.

Géped van hozzá?

Nevezd be!

Miért érdemes részt venned a célgépépítő versenyben?

A nevezés lezárult, de várunk látogatóként a Gépész Szalonba!

Kinek való ez a verseny és kinek nem?

A verseny célja, hogy a hazai iparvállalatok megismerjék a hazai gépgyártás kiváló gépeit és a verseny díjátadóján, a Gépész Szalonban személyesen is találkozhassanak 2021. június 28-án.  

01

Ha ipari célgépeket tervezel vagy építesz, akár egyedül, akár csapatban, itt a helyed! 

Nevezhetsz rajzzal, prototípussal, modellel vagy kész konstrukcióval. A lényeg, hogy a géped az elmúlt 2-3 évben készült, modern ipari gép legyen, továbbá piacképes termék, vagy az lehessen belőle.  

A verseny a hazai gépépítők, tervezők és gépgyártók versenye, tehát feltétel, hogy a csapatodat hazai szakember képviselje.

Bármely iparágnak lehet a célgépe a géped, azt kell meghatároznod, hogy egy ipari folyamat melyik fázisában tudod elhelyezni, ennek megfelelően válassz kategóriát, amelyben indítod a pályázatodat.

Hogyan tudsz jelentkezni?

Mindennek a kulcsa a gepedvanhozza.hu honlap lesz. 

Itt találod a pályázóknak szóló regisztrációs felületet. 

A pályázat és a részvétel díjmentes.

A pályázati adminisztráció két körben zajlik

1, Első körben regisztrálj a Pályázóknak lapfülön, majd várd meg a regisztrációd visszaigazolásáról az e-mailt. Ebben minden további teendőt megtalálsz. 

2, Második körben az e-mailben található linken hozz létre egy fiókot, majd ezt a  fiókot kell feltölteni adatokkal. Ha modellel jelentkezel, az a vizuális anyag kell, amivel a legjobban be tudod mutatni. Ha kész géped van, vagy hamarosan el fog készülni, akkor készíthetsz képet, videót. Jó, ha tudsz csatolni képet, rajzot, videót a jobb megértés érdekében. Leírást is kérünk hozzá: egy általános ismertetőt és egy hosszabb lélegzetvételű műszakit, amelyet a zsűri fog tanulmányozni. Határidő: 2021. április 21.

3, A pályázói fiókodban döntheted el, hogy nyilvánosan nevezel vagy zárt módon. Ez utóbbi azt jelenti, hogy a honlapra nem kerül ki a géped bemutatása, a közösségi médiában nem mutatjuk be és a közönségszavazáson sem tudsz indulni, mert annak feltétele, hogy a gépedet lássa a közönség. Az adatok feltöltése után a pályaművedet jóváhagyjuk és ezzel bekerülsz a versenybe. Ha nyilvános a pályázatod, akkor az alap információkkal, képpel és videóval jelenik meg a géped a Nevezett Célgépek aloldalon, az online katalógusban, a többi pályaművel együtt. 

A részvétel feltételei:

1, Géptervező, gépgyártó, gépészmérnök vagy, vagy a vállalatod foglalkozik gépgyártással. 

2, Regisztrálj mielőbb a gepedvanhozza.hu pályázói felületén, ezzel jelzed a szervezők felé a részvételi szándékodat.

3, Hozd létre a fiókodat és töltsd fel információkkal 2021. április 21-ig. (A fiókod adatait április 21-ig szabadon módosíthatod, tehát apránként is haladhatsz a kitöltéssel.) 2021. április 22-től már nem lesz lehetőséged módosítani a feltöltött adatokat.   

4, A jelentkezésedet befogadjuk és közzé tesszük a katalógusban a nevezett gépet és annak alapinformációit. (Rövid bemutató leírás, kép, videó, ha van, elérhetőség stb.)  

5, A pályázati anyagokat csak elektronikusan, a fenti útvonalon fogadjuk.

A pályázatok értékelésére neves szakemberek vállalkoztak. Egyetemi, főiskolai tanszékek vezetőit és az ipar szereplői közül elismert géptervező, gépgyártó szakembereket kértünk fel a megtisztelő feladatra. A zsűri tagjait a Zsűri lapfül alatt láthatod.   

 

kategóriák

Milyen géppel érdemes pályázni? 

A gépek bármely iparág gépei lehetnek. Az egészen egyszerű géptől a korszerű technológiákon át az Ipar 4.0 szempontjainak megfelelő gépekkel is nevezhetsz. 

A zsűri a pályaművedet szakmai titokként kezeli.  

Kik lesznek a díjazottak? 

A kategóriák első helyezettjei és a közönségszavazás során a legtöbb szavazatot begyűjtő pályamű. 

“Az év célgéptervezőjét” a megismert pályaművek alapján a szakmai zsűri nevezi meg, aki szintén elismerésben részesül a Gépész Szalonban.  

Mi történik a jelentkezés után?

Várunk a Gépész Szalonban, a díjátadó szakmai napon 2021. június 28-án a Millennium Házában.

A versenyhez sok sikert kívánunk minden pályázónak! 

A szervezők: 

A Chemplex Homogenizálási és Erőátviteli Kft. és a Gépipari Tudományos Egyesület

Szakmai támogató: Magyar Mérnökakadémia  

Médiatámogatók: A TechMonitor Magazin és a Jövő Gyára szakmai lapok