A jövőt építjük. Géped van hozzá?

Magyar Ipari Célgép Nagydíj 2023

2023-ban 114 pályamű érkezett
a magyar ipari célgép nagydíjra

Minden gép elérhető és megtekinthető – szavazz a legjobbra*!    

A nevezés során a célgépgyártók megosztották a gépek alap adatait és az elérhetőségeiket. A közönségszavazás 2023. június 28-án délben zárul. május 15-én indul, amely során számítanak a figyelmedre és az elismerésedre.

 Add le a voksod arra a célgépre, amelyik számodra a legizgalmasabb mind közül. A szavazatod a lap tetején lévő “Közönségszavazás” gombra kattintva, a választott célgépre szavazva adhatod le. Fontos! 

A szavazatodat e-mailben kérjük megerősíteni, csak így lesz érvényes. Az e-mail címedet a szavazás végén archiváljuk és harmadik felek számára soha nem adjuk ki – mindösszesen egy levelet küldünk majd június 28-a után: a szavazás végeredményét. 

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!   

*Kedves Kolléga! Úgy gondoljuk, mivel szakmabeliek vagyunk, és egy iparági közösséget alkotunk, a tegező hangnem közelebb hoz bennünket: fogadd tőlünk természeteséggel. Köszönjük!

Ha szakmabeliként szívesen részt vennél a Gépész Szalonban június 28-án., az ország egyetlen gépésztalálkozóján, amely a Magyar Ipari Célgép Nagydíj díjkiosztója is egyben, kattints: 

Nevezz* 2023-ban is a magyar ipari célgép nagydíjra!

Ott a helyed a versenyben, ha célgépgyártó, célgéptervező vagy.   

A nevezés nagyon egyszerű: regisztrálj, töltsd fel a fiókodba a pályaművedet bemutató információkat – mindezt egy ebéd utáni kávészünet ideje alatt, és bízd magad a zsűrire! A zsűri -Metál Attila zsűrielnök koordinációjával- szakmai díjazottakat jelöl meg 6 kategóriában és a közönség részvételére is számítva, a legtöbb szavazatot elnyerő gépet külön jutalmazzuk.  

Várjuk a pályaművedet!  

*Kedves Kolléga! Úgy gondoljuk, mivel szakmabeliek vagyunk, és egy iparági közösséget alkotunk, a tegező hangnem közelebb hoz bennünket: fogadd tőlünk természeteséggel. Köszönjük!

Géped van hozzá? Nevezd be!

Miért érdemes részt venned a célgépépítő versenyben?

Várjuk a pályázatodat 2023-ban is!

Kiknek érdemes elindulni a magyar ipari célgép nagydíjon?

A verseny célja, hogy az iparvállalatok megismerjék a hazai gépgyártás kiváló gépeit és a verseny díjátadóján, a Gépész Szalonban személyesen is találkozhassanak egymással. Gépgyártók és termelők, akik egymásra támaszkodnak a munkájuk során, most végre egy fórumon kapcsolatot is teremthetnek egymással a verseny díjátadó szakmai napján, a Gépész Szalonban, 2023. június 28-án, a Millennium Házában.  

Ha ipari célgépeket tervezel vagy építesz, akár egyedül, akár csapatban, itt a helyed! 

Nevezhetsz kész konstrukcióval, prototípussal, modellel vagy rajzzal. A lényeg, hogy a géped, a terved az elmúlt néhány évben készült, modern ipari gép legyen, továbbá piacképes termék – vagy az lehessen belőle. 

Nevezhetsz önállóan vagy egy teljes csapattal. 

Pályázói fiókodba több, de legfeljebb 10 célgépet tölthetsz fel, azaz több géppel indulhatsz el a Nagydíjon.  

Nevezéskor nem az a lényeges, hogy melyik iparágnak a célgépe az épített géped. (Kivéve, ha a vegyipari célgépek kategóriában indítod.) A nevezéskor az alapján sorold kategóriába, hogy az ipari termelés melyik fázisában tudod elhelyezni azt. 

meghirdetett nevezési kategóriák*

*A beérkező pályázatok megismerése után a zsűri dönthet úgy, hogy a pályaműveket egyéb/másik kategóriákba sorolja, további alkategóriákat hoz létre, 2022-ben is így történt, ennek a lehetőségét 2023-ban is meg kívánja tartani.

Milyen géppel érdemes pályázni? 

A gépek bármely iparág gépei lehetnek. Az egészen egyszerű géptől a korszerű technológiákon át az Ipar 4.0 szempontjainak megfelelő célgépekkel is nevezhetsz. 

A zsűri a pályaművedet szakmai titokként kezeli.  

Kik lesznek díjazottak? 

A kategóriák első helyezettjei, azaz 6 ipari célgép kategóriagyőztes és 1 vegyipari célgép kategóriagyőztest nevez meg a két szakmai zsűri. Ezen felül megkérdezzük a közönség, a látogatók véleményét is. A közönségszavazás során a legtöbb szavazatot elnyerő pályamű szintén jogosult lesz “Az év célgépe 2023” díjra. 

“Az év tervezője 2023” díj nyertesét -a megismert pályaművek alapján- a szakmai zsűri nevezi meg. A legjobb tervezői munkát a zsűri egy értékelési szempontrendszer mentén választja meg és a legkiemelkedőbb tervező elnyeri az “Az év tervezője 2023” díjat.   

Hogyan tudsz jelentkezni?

A pályázat és a részvétel díjmentes.

Jelentkezés: a pályázói regisztráció megnyílt, ahol 2023. április 14-ig várjuk a jelentkezésedet a Nagydíjra. 

Mindennek a kulcsa a gepedvanhozza.hu honlap lesz.  Itt találod a pályázóknak szóló regisztrációs felületet. 

A pályázati adminisztráció két körben zajlik

2022-től kizárólag nyílt pályázattal lehet részt venni a versenyben. Ez azt jelenti, hogy egy általános ismertető és a géped fotója, videója látható lesz a közönség számára, de a szakmai információkat egy védett rendszerben, kizárólag a zsűri tagjainak elérhető felületen tároljuk. 

1, Első körben regisztrálj a Pályázóknak lapfülön, majd várd meg a regisztrációd visszaigazolásáról az e-mailt. Ebben minden további teendőt megtalálsz. 

2, Második körben az e-mailben található linken hozd létre a pályázati fiókot, majd ezt a fiókot töltsd fel adatokkal. Ha modellel jelentkezel, az a vizuális anyag kell, amivel a legjobban be tudod mutatni. Ha kész géped van, vagy hamarosan el fog készülni, akkor készíthetsz képet, videót. Minden esetben hasznos a kép és a videó, mert segíti a jobb megértést. Leírást is kérünk hozzá: egy általános ismertetőt, amely minden látogató számára elérhető lesz és egy hosszabb lélegzetvételű műszakit, amelyet kizárólag a zsűri fog tanulmányozni. Jelentkezési határidő: 2023. április 28.  – Pályázati anyag végső érkeztetése: 2023. április 28. – éjfél.  

3,  Az adatok feltöltése után a pályaművedet jóváhagyjuk és ezzel bekerülsz a versenybe. A pályázatod a honlap pályamű katalógusában, a Nevezett Célgépek aloldalon lesz látható, az alap információkkal, a képpel és a videóval.  

4,  A részletes műszaki adatokat kizárólag a zsűri láthatja és érheti el. A Zsűri tagjai titoktartási nyilatkozattal védik a megadott információkat, hogy harmadik felek semmilyen adathoz ne férjenek hozzá.  

 

A részvétel feltételei:

1, Géptervező, gépgyártó, gépészmérnök vagy, vagy a vállalatod foglalkozik gépgyártással. 

2, Érvényes regisztráció: Regisztrálj mielőbb a gepedvanhozza.hu pályázói felületén, ezzel jelzed a szervezők felé a részvételi szándékodat. Ezt tedd meg 2023. április 28. éjfélig. 

3, Hozd létre a fiókodat és töltsd fel információkkal 2023. április 28-ig. (A fiókod adatait április 28-én éjfélig szabadon módosíthatod, tehát apránként is haladhatsz a kitöltéssel.) 2023. április 29. 00.00 órától már nem lesz lehetőséged módosítani a feltöltött adatokat.   

4, A jelentkezésedet jóváhagyjuk, befogadjuk és közzé tesszük a katalógusban a nevezett gépet és annak alapinformációit. (Rövid bemutató leírás, kép, videó, ha van, elérhetőség stb.)  

5, A pályázati anyagokat csak elektronikusan, a fenti útvonalon fogadjuk.

A pályázatok értékelésére 2023-ban is neves szakemberek vállalkoztak. Egyetemi, főiskolai tanszékek vezetőit és az ipar szereplői közül elismert géptervező, gépgyártó szakembereket kértünk fel a megtisztelő feladatra. A 2022-es zsűri tagjait a Zsűri lapfül alatt láthatod, a 2023-mas taglista februárban kerül kihirdetésre.   

nap
óra
perc
2023-ban a pályázói regisztrációt lezártuk. Várunk a Gépész Szalonban, illetve 2024-ben!

Mi történik a gépész szalonban?

A versenyhez sok sikert kívánunk minden pályázónak! 

A szervezők: 

A Chemplex Homogenizálási és Erőátviteli Kft. és a Gépipari Tudományos Egyesület

Szakmai támogató: Magyar Mérnökakadémia  

Médiatámogatók: A TechMonitor Magazin és a Jövő Gyára szakmai lapok, a Műszaki Magazin, a CNC Média és az Autopro  

Mi történik a gépész szalonig?

A versenyhez sok sikert kívánunk minden pályázónak! 

A szervezők: 

A Chemplex Homogenizálási és Erőátviteli Kft. és a Gépipari Tudományos Egyesület

Szakmai támogató: Magyar Mérnökakadémia  

Médiatámogatók: A TechMonitor Magazin és a Jövő Gyára szakmai lapok, a Műszaki Magazin, a CNC Média és az Autopro  

Mi történik a jelentkezés után?

A versenyhez sok sikert kívánunk minden pályázónak! 

A szervezők: 

A Chemplex Homogenizálási és Erőátviteli Kft. és a Gépipari Tudományos Egyesület

Szakmai támogató: Magyar Mérnökakadémia  

Médiatámogatók: A TechMonitor Magazin és a Jövő Gyára szakmai lapok, a Műszaki Magazin, a CNC Média és az Autopro  

A verseny elkezdődött. 114 ipari célgép mérkőzik meg egymással.  

A szakmai zsűri értékelése alapján a nyertesek kihirdetése a Gépész Szalonban lesz, 2023. június 28-án.

Mit nyernek a díjazottak?

Szakmai zsűri értékelése alapján a 7 kategória első helyezettje nívós díjat vehet át a Gépész Szalonban 2023. június 28-án. 

A közönségtől legtöbb szavazatot elnyerő pályamű tulajdonosa(i) számára 1.000.000 Ft értékű hajtástechnikai beszerzési keretet nyílik meg a CHEMPLEX Kft. jóvoltából. 

Kik lesznek a díjazottak?

A 7 kategórianyertes, az év célgéptervezője és 2 további küldöndíjat ad át a zsűri az év környezettudatos célgépe, illetve az év ötlete címen. A közönségszavzással együtt összesen 11 nyertest hirdet ki a Magyar Ipari Célgép Nagydíj 2023-ban. 

díjeső a gépész szalonban

A Gépipari Tudományos Egyesület 2023-ban is tagsággal és bemutatkozási lehetőségekkel támogatja az összes díjazottat

1 évre szóló tagságot és a Szakmakultúra Konferencián előadási lehetőséget biztosít a djíazottaknak a Gépipari Tudományos Egyesület, a Magyar Ipari Célgép Nagydíj társszervezője. 

Az RWH Kft. 2023-ban 1.000.000 értékű beszerzése keretet ajánl fel az egyik kategóriagyőztes számára

1.000.000,- Ft + ÁFA, azaz egymillió forint plusz ÁFA összegű beszerzési keretet nyit az RWH Kft.,  amelyet a nyertes az RWH Kft által forgalmazott termékek beszerzésére fordíthat: lineáris megoldások, csapágyak (standard és speciális), csapágyházak, tengelyek, golyósorsók, 10+ gyártó által kínált szortiment (prémiumtól a gazdaságosig, precízióstól az extrém igénybevételig)


A Hungexpo Zrt. 2024-ben is lehetőséget biztosít a bemutatkozásra

A Hungexpo Zrt. lehetőséget biztosít a 2024. évi IPAR NAPJAI kiállításon, hogy a Magyar Ipari Célgép Nagydíj egy standon bemutatkozzon. Minden pályázót képviselünk, népszerűsítjük a versenyt és a Gépész Szalon rendezvényt és közönségszavazatokat gyűjtünk a pályázók számára. 

A Mitsubishi Electric az egyik nyertesnek 2023-ban is értékes díjat ajánl

2 napos képzéssel támogatja a kategórianyertes szakmai útját:

Ipari robotok programozása és működtetése
Főbb témák:

Robot modellek és képességeik,

robottal mozgatás,

TeachBox,

RT Toolbox3 programozói környezet,

projekt létrehozás,

munkatér és szerszámbeillesztés,

paraméterezés.

A Bosch-Rexroth 2023-ban oktatással támogatja a kategórianyertes szakmai fejlődését

 2 fő részére szóló i4.0 gyakorlati fókuszú oktatással támogatják az egyik kategória nyertesét. 

A Linamar Hungary Zrt. 2023-ban is támogatja az egyik kategória díjazottját

 2023-ban 500 ezer forint értékű forgácsolási keretet ajánl fel a vállalat az egyik díjaztottnak. 

A VARINEX Zrt. 2023-ban is támogatja az egyik kategória díjazottját

 2023-ban 300 ezer forint értékű 3D ipari nyomtatási az egyik díjazottnak, amelyet a VARINEX Zrt. telephelyén lehet felhasználni 2023. 12. 31-ig.  

A HAFNER Pneumatika Kft. értékes díjat ajánl fel az egyik aketgória győztesének

Nettó 300 000 Ft értékű személyes pneumatika oktatás, mely a HAFNER Pneumatika Kft. telephelyén érvényesíthető egy gyárlátogatással egybekötve, illetve nettó 200 000 Ft értékű vásárlási utalvány, amelyet a terepi buszos szelepsziget levásárlására tesznek lehetővé 2023.12.31 érvényességgel.

Az EuroSolid Zrt. díja a pártfogolt kategória győztesének

Az EuroSolid Zrt. egy 3600 Euro értékű tervezőszoftver licenc-szel támogatja a nyertes pályázó szakmai útját. 

3DEXPERIENCE SOLIDWORKS Standard LICENC:

A 3DEXPERIENCE SOLIDWORKS Standard összetett 3D tervezési funkciókat tartalmaz, amik lehetővé teszik részletes alkatrészek és összeállítások valamit műszaki rajzok létrehozását és lemezalkatrészek, hegesztett szerkezetek és komplex felületmodellezés elkészítését. A szoftver varázslóinak segítségével automatizálhatja a tervezést, statikus és terhelési vizsgálatokat végezhet alkatrészeken és kiszámolhatja a termék elkészítésének környezetre gyakorolt hatását is.

A 3DEXPERIENCE SOLIDWORKS Standard csomag tartalmazza az alábbi megoldásokat:

Alkatrész és összeállítás modellezése

2D-s rajzok készítése

Tervek újra felhasználása és automatizálása

Animációk készítése és megjelenítés

CAD adatokkal való együttműködés és megosztás

Ütközésvizsgálat

Alap analízis eszközök

Gyártásra tervezés

Felhőalapú adatkezelés 

Revízió kezelés 

Csoportmunka támogatása

A TR-Soft 2000 Kft. - a DIREKTOR Gyártásirányítási Rendszer tulajdonosa minden díjazott számára szakmai támogatást nyújt

Nyertes vállalatonként 1 fő képviselő meghívást kap a gyakorlati fókuszú „Hogyan vezess be JÓL gyártásirányítási rendszert…” workshopon. 

A Konkoly Electro Kft. gondoskodik a nyertes csapatépítéséről

A Konkoly Electro Kft. a zsűrizett kategória nyertesének egy ajándékutalványt ajánl fel a Trófea Grill Étteremben, 10 fő részére, korlátlan étel- és italfogyasztásra.

A BNI® Magyarország támogatja a díjazottakat a piacuk felkutatásában

Az összes díjazott meghívót nyer prémium networking rendezvényre. 

A nyertesek a Premium Social Club for Business klubtalálkozóra vagy a BNI® Select üzleti találkozóra, vagy a PSC 10MD+ üzleti találkozóra kapnak tiszteletjegyet. 

A CAD-Terv Mérnöki Kft. szakmailag is tovább támogatja a pártfogolt kategória nyertesét

A CAD-Terv Mérnöki Kft. 25 óra szakmai konzultációval támogatja a kategóriagyőztest végeselemes szimuláció területén

A Magyar Vegyipari Szövetség gondoskodik arról, hogy a nyertest megismerjék

A Magyar Vegyipari Szövetség bemutatkozási lehetőséget biztosít a vegyipari kategória győztes versenyzőjének. 

A VARINEX Zrt. különdíjat adott át

a zsűri által választott pályázat benyújtója számára, aki 300.000.- Ft értékben vehet igénybe 3D nyomtatási szolgáltatást

A verseny szervezői:

akik már biztosan a hazai célgépgyártás mellett vannak 2023-ban:

Médiapartnerek:

szakmai támogatók: