Számítunk a véleményedre, hiszen a választásod most egy pályázónak sokat ér! Elindult a közönségszavazás. Add le a voksod 2023.06.28. délig!
Találkozunk a Gépész Szalonban 2023. június 28-án!

shreddion R0.7 (mini)

A tervező neve(i)

Sári-Barnácz Viktor Dános László

Kategória

Gyártáselőkészítés gépei: alapanyag és nyersanyagfeldolgozás

Iparág

Kisközösségi kreatív műanyag-újrahasznosítás

Email cím:

veroniq.engineering@outlook.com

Telefonszám

+36203648373

Weboldal

vrnq.hu

További információk a gépről

A gép funkciója

A "shreddion" mini egy olyan asztali műanyag-újrahasznosító gépegyüttes alapköve, amivel bárki otthon, garázsban vagy közösségi műhelyekben hulladékká még nem vált műanyagot dolgozhat fel. Az aprítót elsősorban üdítős palackok és azok kupakjainak "szeletelésére" fejlesztettük hordozható, szép megjelenésű és nem utolsó sorban nagy teljesítménysűrűségű, kiváló hatásfokú gépnek. A kimenete műanyag darálék, aminek finomsága a cserélhető rostával beállítható. Ezt a darálékot lehet második és harmadik lépésben új alakra hozni: így kreatív dísztárgyakat, használati eszközöket vagy akár funkcionális alkatrészeket készíteni belőle.

Mitől más ez a gép, mint a többi?

A shreddion minimális helyet foglal el az asztalon vagy a talajon, ennek ellenére a lehető legkisebb energiafelvétel mellett a legnagyobb apríték-kihozatallal rendelkezik kategóriájában. A dolgozó kések bányaiparban, a gépházat adó lemezek repülőgépiparban használt anyagokból készülnek. Egyedülálló módon az aprító megjelenése kedves a szemnek, és a berendezés egy ember által emelhető, szállítható. Kialakítása olyan, hogy az aprítás során nem vész kárba és nem hullik félre darálék. Amivel jobb versenytársainál az egy sorban összefoglalva: teljesítménysűrűség, hatásfok, helyfoglalás, megjelenés, kezelhetőség és a választható szemcseméret.

Milyen ipari igény hívta életre a gépet?

Valójában nem nevezhetjük iparinak az igényt, mely iskoláktól, közösségi műhelyektől és környezettudatos magánemberektől érkezik. Van aki szemléletformálás témájú, tapasztalatorientált foglálkozásokat tart a gépegyüttessel, van aki otthon "kézműveskedik" műanyag alapanyagból és van aki komoly kutatás-fejlesztést végez az újrahasznosítás terén. A problémakör, melynek megoldásához hozzásegít egy ilyen újrahasznosító gépegyüttes - közöttük a shreddion aprítógéppel - nagyon szerte- és mélyre ágazó. Csak, hogy a legfontosabbakat említsük: az egyébként hulladékká váló műanyag tárgyak, anyagok tömegének, térfogatának csökkentése; közösségi szemléletformálás és környezettudatos gondolkodásra való nevelés; egyéb, utóbbi időben megdrágult alapanyagok (pl. fa) kiváltása... és még hosszan sorolhatók a shreddion használatának kimenetelei, céljai.