Archívum: 2022

Tűveszélyes anyag kiadó automata W8/EX LIFT

A tervező neve

Vendinvest Magyarország Kft.
  • Cégnév:
  • Tel.: +36 30 946 6715
  • E-mail: info@vendinvest.hu
  • Web: https://vedoeszkozautomatak.hu

Kategória

Termék kiadagolás, beadagolás vagy csomagolás gépei

A gép funkciója

A tűzveszélyes anyag kiadó automata legfőbb feladata, hogy az üzemcsarnokban a benne tárolt robbanásveszélyes eszközök teljes kiadási folyamatát kontroll alatt tartsa, azaz szabályozza, hogy melyik kolléga mennyi anyagot, eszközt vehet fel, milyen módon történjen a jogosultságok kiosztása (engedélyezés, jóváhagyás), vagy éppen az anyagok, eszközök esetleges visszagyűjtése. Speciális kiadóautomatánk illeszkedik a különböző iparágak igényeihez, így számos területen bevethető, különféle termékek ellenőrzött kiadására. Használatával akár 30-40%-os eszközmegtakarítás is elérhető, biztonságos tárolás mellett. A munkatársak ugyanis pontosan annyi eszközt kapnak, amennyire szükségük van és nem kell aggódniuk amiatt sem, hogy nem áll rendelkezésükre a megfelelő számú termék.
Az általunk gyártott és forgalmazott automaták esetében fejlett és naprakész rendszert alakítottunk ki, amelyen keresztül nemcsak megfigyeljük, de elemezzük és szükség esetén tovább is fejlesztjük a folyamatokat (minden eszközmozgást azonnal le lehet követni). A 2020-ban kifejlesztett tűzveszélyes anyag kiadó automata, a szigorú katasztrófavédelmi és tűzvédelmi előírásoknak megfelelően konkrét ügyféligényre készült kifejezetten robbanásveszélyes eszközök kiadására tervezve.

Mitől más ez a gép, mint a többi hasonló ipari megoldás?

Látszólag úgy néz ki, mint bármelyik másik eszközkiadó automatánk, de műszakilag sokkal összetettebb. A funkcionális egység a termékkiadást, a biztonsági beavatkozó egység a fellépő incidensek kezelését látja el, ehhez kapcsolódik az automata tetején lévő sárga vészvillogó. A szigorú előírásoknak megfelelően többféle érzékelővel felszereltük ezt az eszközkiadó automatánkat – gázérzékelő, hőfokérzékelő, légáram érzékelő-, a beleépített ventilátor pedig állandó üzemben működik és folyamatosan szellőzteti a gépet.

Milyen ipari igény hívta életre a gépet, milyen problémát old meg?

Az igény azért merült fel, mert a magyar katasztrófavédelmi és tűzvédelmi előírások alapján ipari környezetben robbanásveszélyes anyagokat nagyobb mennyiségben csak robbanásbiztos, lezárt szekrényekben lehet tárolni, amely nem feltétlenül biztosítja a rugalmas és gyors ellátást. Az EXNB minősítő intézet által kiadott tűzbiztonsági megfelelőségi tanúsítás pontosan meghatározza, hogy az automatában mit és mennyit lehet tárolni, illetve milyen környezetben lehet azt elhelyezni. Mivel az autóiparban, gépiparban, alkatrészgyártás területén használt hígítók, festék aerosolok, ipari ragasztósprayk stb. robbanásveszélyes anyagok, de a mindennapi munkafolyamatokhoz szükségesek, könnyen elérhetőnek kell lenniük. Automatánk ezek biztonságos tárolását és a termelésben dolgozó munkatársak részére történő kiadásukat hatékony eszközkontroll mellett képes megoldani.

Ha tetszik ez a pályamű, oszd meg: