Pályázat: 2024

Több irányban mozgatható permetezőkeret

A tervező neve

Schaáf Balázs
  • Cégnév: Hírös ENGI TEC Kft.
  • Tel.: +36-70/318-9030
  • E-mail: info@hirosengitec.eu
  • Web: https://hirosengitec.eu

Kategória

Termék kiadagolás, beadagolás vagy csomagolás gépei

A gép funkciója

A berendezés egy, a vontatott permetezőgép vázra telepített szórókeret. A berendezés alkalmazásával az elsődleges cél a szükséges mennyiségű permetszer hatékony kijuttatása a növény aktív felületeire úgy, hogy a vegyszerveszteségek minimalizálása révén csökkenthessük a környezetterhelést is.
Az eszközzel a növényvédelem és gyomírtás, illetve a növénytáplálás mellett megvalósítható a hatékony szerekkel történő levéltrágyázás is.
A permetezőkereten a fúvókákat tartalmazó oldalkarok vízszintes és függőleges irányban is mozgathatóak; vízszintes irányban külön-külön is.
A szórókeret jelen állapotában szőlőültetvényeken, illetve a 2,5 m-es növénymagasságot nem meghaladó gyümölcsösökben hatékonyan alkalmazható.
A szórófejeket tartalmazó karok kilengésre képesek, csökkentve ezzel az elakadást vagy a kárképződést a gépben vagy a növényzetben.

Mitől más ez a gép, mint a többi hasonló ipari megoldás?

A szórókeret kialakítása révén lehetőség van egyszerre két sor permetezésére. A 3 db munkahengernek köszönhetően a permetezőkeret fúvókákat tartalmazó karjai vízszintes és függőleges irányban is képesek elmozdulni.

Milyen ipari igény hívta életre a gépet, milyen problémát old meg?

A szórókeret képes egyszerre két sor permetezésére, ezért az idő- és üzemanyag igény a felére csökken. A mezőgazdaságban, jellemzően a szőlő-, de akár a gyümölcstermesztésben is alkalmazható a berendezés a szükséges permet vagy más szórással/porlasztással kijuttatandó anyag növényekre permetezésére.

Ha tetszik ez a pályamű, oszd meg: