Archívum: 2021

Robotos teljesen automatizált élhajlító cella

A tervező neve

Koncz Edvárd, Horváth-Mühlhauser Gábor,
  • Cégnév:
  • Tel.: 36306395826
  • E-mail: pekarik.janos@pmtgep.hu
  • Web: www.pmtgep.hu

Kategória

Gyártáselőkészítés gépei: alapanyag és nyersanyagfeldolgozás

A gép funkciója

Olyan komplett automatizált élhajlító rendszer, amely közvetlen emberi beavatkozás nélkül képes a teljes hajlítási folyamatot a lemez felvételétől kezdve a késztermék lerakásáig elvégezni, egyúttal ha szükséges, vagy termékváltás van, az élhajlító szerszám cseréjét is automatikusan végzi el. Egyúttal megméri a lemez vastagságát is, és korrigálja a hajlító programot a pontos hajlítás érdekében.

Mitől más ez a gép, mint a többi hasonló ipari megoldás?

A jelenleg piacon lévő hasonló rendszereket multik fejlesztettek multik számára. Megfizethetetlenek a hazai KKV-knak. A mi rendszerünk sok olyan újdonságot tartalmaz, ami költségtakarékossá és univerzálissá teszi a berendezést. A mi élhajlító szerszám cserélő rendszerünk képes a piacon lévő összes típusú élhajlító szerszám cseréjére, míg a világon eddig csak a WILA szerszámaira készült ilyen rendszer. Erre nemzetközi szabadalmunk van bejelentve.
Továbbá univerzálisan használható a gép, mert a robotos alkalmazás mellett képes manuális üzemmódra is, mindez 10 másodperces átállási idővel – ez is egyedülálló megoldás.

Milyen ipari igény hívta életre a gépet, milyen problémát old meg?

A teljes munkaerő hiány. Nem csak képzett élhajlítógép kezelőket nem tudnak felvenni a cégek, de olyat sem már, akit ki lehet képezni CNC vezérelt modern élhajlító gépek kezelésére. Több ilyen irányú megkeresésünk volt a partnereink részéről, ezért indítottuk el a fejlesztést.

Ha tetszik ez a pályamű, oszd meg: