Pályázat: 2024

N-IRON A-200DM

A tervező neve

Németh Nikolett
  • Cégnév: Fűrésztech Kft
  • Tel.: +36 70 363 4805
  • E-mail: nemeth.nikolett@furesztech.hu
  • Web: www.furesztech.hu

Kategória

Gyártáselőkészítés gépei: alapanyag és nyersanyagfeldolgozás

A gép funkciója

A berendezés a fémiparban felhasznált alapanyagok széles körben történő darabolására lett megtervezve, így a nagy szakítószilárdságú, erősen ötvözött acélok is problémamentesen vághatók rajta. A fűrészgép egy félautomata kétirányú szögvágós berendezés, amely a kis kapacitású gépek esetén a piaci igényeknek megfelel. Mind mechanikus alkatrészeivel, mind az elektromos, hidraulikus alkatrészekkel olyan konstrukciót sikerült létrehozni, amely a felhasználó feladatát megkönnyíti és félautomata fűrészgépektől eltérően adatot tud szolgáltatni a termelékenységről, illetve hibajelzéssel és problémamegoldási segédlettel látja el az operátort.

Mitől más ez a gép, mint a többi hasonló ipari megoldás?

A satuzárás és nyitás teljes lökethosszban hidraulikus munkahenger és szorítópofa segítségével történik, amely nyomása fokozatmentesen változtatható. A teljeslöketű munkahenger egy teljes kapacitásra kiterjedt forgózsámolyon felfekvő alapanyagot rögzít. A forgózsámoly forgásponti tengelyén egy encoder kapott helyet, amely teljesen elszigetelve az emulziós rendszertől üzemel, így a beázás veszélye nem áll fenn. Az encoder által mért vágási szöget tizedpontossággal lehet leolvasni a kezelőpulton elhelyezett HMI-n, ahol további hasznos információk érhetőek el, mint a szalagsebesség kijelzése, mely fokozatmentesen állítható egy frekvenciaváltóval összekötött potenciométer segítségével.

Milyen ipari igény hívta életre a gépet, milyen problémát old meg?

A kis kapacitású jelenleg forgalomban lévő gépek általában egyszerű felépítéssel rendelkeznek, kevés opcionális-, vágási feladatot megkönnyítő funkcióval. Ez egy olyan konstrukció, amely az automata, vagy nagyobb félautomata konstrukciókban jellemző alapfelszereltséggel rendelkezik.
A legelső hívószó a karbantartási kérdések és az érzékeny alkatrészek meghibásodásának gyakorisága volt. Országszerte járjuk a cégeket fűrészgépeik szervizének vonatkozásában és rengeteg olyan példa akad, amellyel a szervizes Kollégának meggyűlik a baja. Ezért olyan megoldásokat igyekeztem alkalmazni a mechanikus tervezés esetén, hogy a kopóalkatrészek és a cserélendő alkatrészek megközelítése könnyen megtörténhessen. Ezen felül igény lenne az adatgyűjtésre már kis műhelyeknél is, ahol csupán egy kis kapacitású gépre lenne szükség. Ezért kellett egy olyan PLC vezérelt és HMI kijelzővel ellátott berendezésre megalkotni, amibe egy külső adathordozó csatlakoztatásával ki lehet nyerni a vágási adatokat. Nem csupán azt, hogy hány ciklust hajtott végre a gép, hanem az időket és a fűrészszalag élettartamát is figyelemmel lehet kísérni. A szerszámköltség optimalizálása érdekében meghatározó információk az előbb említett adatok. Felmerülhet a kérdés, hogy miért nem automata gép került akkor tervezésre… A legtöbb műhelyben a minél egyszerűbb kezelhetőséget preferálják és egyedi vagy kis szériaszámos darabolás esetén a félautomata funkció tökéletesen alkalmazható. A szervizbarát megoldást, az információközlést meghaladva egy olyan szerkezet megalkotása is fontos volt, amely masszív szerkezetének köszönhetően a teljes kapacitásban nagy keménységű, erősen ötvözött tömöranyagokat is képes vibrációmentesen darabolni.

Ha tetszik ez a pályamű, oszd meg: