Archívum: 2023

Lemezegyengető hajtómű egyedi igények alapján

A tervező neve

Dr. Csobán Attila
  • Cégnév: ATAKOMB Kft.
  • Tel.: +3620/9821065
  • E-mail: hajtomu@atakomb.com
  • Web: ATAKOMB.com

Kategória

Gyártógépek: azaz a rész- vagy készterméket előállító gépek

A gép funkciója

A lemezegyengető főhajtóművek egy be, 7-14, vagy akár 21 darab kihajtó tengellyel rendelkeznek. Az ATAKOMB Kft.- n belül megtervezett 7, 14 és 21 darab kihajtó tengellyel rendelkező hajtóművek is évek óta termelnek már ipari környezetben, de a jelenleg bemutatott gép, egy egyedi megrendelői igény alapján 13 kihajtó tengellyel üzemelő egyengető hajtómű is 2016 óta termel. Ezzel bizonyítja, hogy a gondosan megtervezett kompakt hajtáslánc terhelhetősége és megbízhatósága messze felülmúlja a hasonló gépekét.

Mitől más ez a gép, mint a többi hasonló ipari megoldás?

Az üzem közben a lemezegyengető hajtóműveknél a kihajtó tengelyek hajtáselemeinek a terhelése erősen ingadozik. Jelentős terhelés-különbségek alakulhatnak ki az egyes egyengető görgők között is, így a hajtásláncon belüli terheléselágazások meghatározása komoly feladat és kihívás is egyben. A nagyfokú terhelésváltozásokat is stabilan kezelő hajtómű konstrukció jelenti az üzembiztonságot és hosszú élettartamot, kompakt szerkezeti kialakítása pedig a beépítési helyszükséglet csökkenését eredményezi.

Milyen ipari igény hívta életre a gépet, milyen problémát old meg?

Rendszeres hajtóműkárok miatti hosszú leállások kiküszöbölése volt a megrendelők igénye, ezt sikerült megvalósítani immár több cég, különböző egyengetőinél a megfelelő hajtóművekkel.

Ha tetszik ez a pályamű, oszd meg: