Pályázat: 2024

Felforgató

A tervező neve

Barta László
  • Cégnév: Korezon Kft.
  • Tel.: +36209239697
  • E-mail: barta@korezon.hu
  • Web: http://korezon.hu/felforgato.gif

Kategória

Termék kiadagolás, beadagolás vagy csomagolás gépei

A gép funkciója

A berendezés a megrendelő által gyártott keréktárcsák manipulálására szolgál. A gravitációs pályán az állomásra érkező keréktárcsát – megállítás és pozícionálást követően – fel kell emelni a görgőspályáról és meg kell fordítani úgy, hogy az operátor el tudja végezni a belső felületek ellenőrzését. Az ellenőrzést követően a termékre csomagolóanyag kerül, aminek a felhelyezéséhez a keréktárcsát vissza kell forgatni és – a művelet idejére – a görgőspálya szintje felett néhány centiméterre megtartani. A dobozolást követően, a terméket vissza kell helyezni a görgőspályára.
A gép működése mozgás közben: http://korezon.hu/felforgato.gif

Mitől más ez a gép, mint a többi hasonló ipari megoldás?

Attól más, hogy a korábbiak nem váltak be, ennek pedig van még esélye. Elődeivel ellentétben, nem a pneumatika dolgozik, hanem mechanizmusok.

Milyen ipari igény hívta életre a gépet, milyen problémát old meg?

A termelékenységet szerettem volna egyesíteni a munkabiztonsággal és a kényelmes használattal – mindezt a görgőspálya alatt, a legkisebb térfogatba sűrítve. Különböző méretű termékek kezeléséhez át kellett állítani a korábbi gépeket – ez most nincs, sőt, a billentés szöge is tág határok között állítható, programból.

Ha tetszik ez a pályamű, oszd meg: