Archívum: 2023

CO2 lézervágó gép – 100W

A tervező neve

Koch Péter, Hegedüs Mihály
  • Cégnév: Koch-Engineering Kft.
  • Tel.: +36/20/310 3525
  • E-mail: koch.engineering.kft@gmail.com
  • Web:

Kategória

Gyártáselőkészítés gépei: alapanyag és nyersanyagfeldolgozás

A gép funkciója

Jelenleg megrendelő igényeihez igazítva. Berendezés szivacsozott bőr kárpitokat vág.
Asztal méretből eredően több típust is képes kezelni. Amelyik terméket behelyezik berendezés felismeri és annak a programja szerint indítja a vágást. Megtervezésre került a vágóasztal cseréje is, így az asztalcserével – ami automatizálható – a típusok száma tovább növelhető ( az asztalok kódolhatok).

Mitől más ez a gép, mint a többi hasonló ipari megoldás?

Berendezés számtalan lehetőséget rejt magában. Fejek Cserélhetősége, méret paraméterek gyors változtathatósága egyedi igények szerint. A vezérlő 6 tengely kezelésére alkalmas.
Kézi kerékkel nullpontok felvehetők és tengelyek mozgathatók. Géphez nincs külön elszívó és hűtő egység ezek integrálva vannak igy kisebb a helyigénye.
5D megmunkálásra alkalmas 6 tengelyes vezérlő. A CNC nyelv a RS274/NGC szerint. Vezérlés PLC része egy siemens S7-1200 ami a vezérlővel Modbus kommunikációt folytat, a külvilág felé pedig a siemens 1200-as rendszer kommunikációs kártyái szerint (profiBUS, profiNET, RS232C)
A piaci szegmensében egyedi, mert a vonatkozó szabványoknak megfelel – nem import kinai termék és nem a nyugat-európai árszínvonalon gyártott berendezés. Egy gyártósorba bármikor beilleszthető, kommunikációképes más berendezésekkel (automata töltő-ürítő, felettes vezérlés).

Milyen ipari igény hívta életre a gépet, milyen problémát old meg?

Megrendelő igénye volt minél kisseb helyigény. Könnyen hozzáférhető vezérlő szekrények.
Bőr és műbőr vágása anélkül, hogy az megégjen, illetve egyszerre több típusú terméket is képes legyen befogadni.

Ha tetszik ez a pályamű, oszd meg: