Archívum: 2023

ATAKOMB gémemelő

A tervező neve

Dr. Csobán Attila
  • Cégnév: ATAKOMB Kft.
  • Tel.: +3620/9821065
  • E-mail: hajtomu@atakomb.com
  • Web: ATAKOMB.com

Kategória

Anyagmozgatás, anyagtárolás gépei

A gép funkciója

A gémemelő egy közel 50 tonna tömegű gém mozgatását (kontrollált emelés és süllyesztés fokozatmentes sebességváltoztatás mellett) valósítja meg egy side reclaimer bányagépen. A gémemelő különlegessége, hogy egyedi konstrukciójának köszönhetően a gém mozgatása, pozícióban tartása, a hajtáslánc fő elemeinek karbantartása még a szervízálláson kívül is biztonságosan elvégezhető.

Mitől más ez a gép, mint a többi hasonló ipari megoldás?

A gémemelő innovatív volta a hajtáslánc felépítésében keresendő. Minden fő elem kereskedelmi forgalomban beszerezhető, könnyen szerelhető, ezzel biztosítva az esetleges kényszerleállás minimális időtartamát. A fék a legporosabb ipari környezetben is üzembiztos, valamint a hajtáslánban elfoglalt helyének köszönhetően maximális biztonságot jelent a tulajdonosának. A kötélerő érzékelése mellett a gémemelő képes az összes fő elem károsodása esetén is megállítani és pozícióban tartani, ezzel megvédeni a gémet. Különlegessége még, hogy a vezérlésnek köszönhetően tökéletesen illeszkedik a rendszerbe, hiszen a gép teljesen automatizált.

Milyen ipari igény hívta életre a gépet, milyen problémát old meg?

A megvalósítandó célt a megrendelő felől a maximális biztonság, az automatizáltság és a kereskedelemben beszerezhető hajtáslánc fő elemek jelentették. Fontos volt továbbá a hosszú élettartam és minimális karbantartásigény.

Ha tetszik ez a pályamű, oszd meg: