Archívum: 2022

artSteel BMA-300

A tervező neve

Fejes Illés
  • Cégnév:
  • Tel.: 06706103735
  • E-mail: fejes@artsteel.hu
  • Web: www.artsteel.hu

Kategória

Gyártáselőkészítés gépei: alapanyag és nyersanyagfeldolgozás

A gép funkciója

Az artSteel BMA-300 mint ágaprító

Nagyobb külterületeken gyors és megbízható társ lehet: gépünk 2-3 m3/óra teljesítményre is könnyedén képes egy olyan gazdaságban, vagy vállalkozásnál, ahol összeszokott csapat dolgozik és precíz a munkamenet (pl. a gallyakat előkészítik). Az aprítható gally vastagság 5 cm + az Y-elágazások, a munka során keletkezett apríték hossza 10 mm és 30 mm között változik. Tanyák, kisebb gazdaságok számára és lakossági felhasználásra ajánljuk (Ipari felhasználású).

Mitől más ez a gép, mint a többi hasonló ipari megoldás?

Inkább a „miért-el” kezdenénk…

Azzal, hogy a filozófiánk az, hogy az általunk készített gépek több generációt is szolgáljanak ki, melyhez precíz és gondos szerviz hátteret biztosítunk.
Ami a legfontosabb az-az hogy nagy hangsúlyt fektetünk a környezetünk védelmére.
Az úgy mutatkozik hogy amikor meg tervezzük a gépeinket szándékosan előhívjuk a fizika által biztosított lehetőségeket, mint pl. lendítő kerekeket alkalmazunk ami egy egyszeri befektetés de, viszont redukálni tudjuk minél kisebb teljesítményűre a belső égésű motorokat, így minimalizálva az üzemanyag használatot illetve a káros anyag kibocsájtást is.
Ezzel biztosítva a jövendő generációknak a tisztább és élhetőbb környezettet.

Milyen ipari igény hívta életre a gépet, milyen problémát old meg?

15 éve országot járva mindenhol az volt látható hogy az erdők szélén hatalmas kupac gallyak több méteres lángokban álltak, amikor azon gondolkodtam hogy ezzel a problémára miért nem keres senki megoldást…?
Amikor több helyen vagy iparágban is használható lenne mint pl kertészetekben talajtakarásként díszítő jelleggel, mezőgazdaságban talajlazítókén ahol nagyon fekete és szikes a talaj, szerényebb fizetésű családokban fűtés gyanánt kiváltani az értékes tűzifát ami hatalmas erdő irtásokhoz vezetett.

Először jött a gondolat, majd az elszántság hogy ha senki nem akar ezzel a témával foglalkozni akkor én igyekezni fogok vele amennyire csak lehet.
Immár 15 év távlatában azt látjuk hogy sikerült megváltoztatni a többség mentalitását ami abból áll még a mai napig is hogy a gallyakból(ami sokak szerint szemét) hogy mások számára igen is fontos és értékes fűtő anyag is lehet akár…
Ezzel rengeteg erdőt megmentve a biztos haláltól, ami mi ránk emberekre lenne komoly hatással.

Ha tetszik ez a pályamű, oszd meg: