Archívum: 2022

Acéllemez rakat készítő és forgató gép

A tervező neve

Gábos Tibor, Barabási Szabolcs
  • Cégnév:
  • Tel.: 06 70 3073679
  • E-mail: tibor.gabos@gabosengineering.hu
  • Web: www.gabosengineering.hu

Kategória

Anyagmozgatás, anyagtárolás gépei

A gép funkciója

A rakat készítő és fordító gép acéllemezeket stancoló nagy teljesítményű excenter prés kimeneti oldalához csatlakozik. A kezelendő lemez alkatrészek befoglaló mérete kb 600 x 200 mm és 1600 x 400 mm között változik, alakjuk változatos, szabálytalan. Anyagvastagságuk 0,75 és 1,75 mm között, súlyuk 240g és 3000g között található. A stancoló présből egyszerre 2 irányban jönnek ki a kivágott lemez alkatrészek, mindhárom irányhoz egy-egy fő elemeiben azonos kivitelezésű az alábbiakban ismertetett gépegység csatlakozik. A stancolás ciklusideje alkatrész típustól függően 2 és 3 másodperc/ löket között változik. (egy löket alatt egy irányba egy darab alkatrész jön ki)
A rakatkészítő gép fő feladata hogy kijövő lemezekből egy szabályos oszlopot készítsen. Az oszlopok , illetve a lemezek 180 fokos átforgatása alkatrész típustól függően szükséges vagy nem szükséges. A lemez rakatot úgy kell előkészíteni hogy az az előírt darabszámban és előírt irányban kerüljön ki a gép végén, ahonnan targoncával kell leemelni őket. A rakatok magassága típustól függően elérheti a 450mm-t, tömegük pedig maximálisan 1,1 tonna. A gép 4fő részből áll: 1:kihordószalag, 90 fokos fordítással 2:rakat építő manipulátor 3: Rakat fordító állomás 4:Kihordó láncospálya

Mitől más ez a gép, mint a többi hasonló ipari megoldás?

A legnagyobb kihívás a ciklusidő tartása, a kezelendő munkadarabok sokfélesége jelentette. Ezen kívül a munkadarabok 180 fokos átfordítására kidolgozott rakat forgatási megoldás volt az amivel elnyertük a vevő bizalmát a konkurens cégekkel szemben, hiszen ezen megoldás mellett már koncepcionális szinten garantált volt a ciklusidőn belüli forgatási idő megvalósíthatósága.

Milyen ipari igény hívta életre a gépet, milyen problémát old meg?

Emberi munkaerő kiváltása automatizált megoldással. Darabszám növekedés a folyamatos, melléktevékenység miatt nem megszakított gyártás által.

Ha tetszik ez a pályamű, oszd meg: