Archívum: 2023

4 kocsis könyvkötőgép

A tervező neve

RIGO Kft.
  • Cégnév: RIGO Szerszám- és Formakészítő Kft.
  • Tel.: 3656580031
  • E-mail: rigokft@rigokft.hu
  • Web: www.rigokft.hu

Kategória

Gyártógépek: azaz a rész- vagy készterméket előállító gépek

A gép funkciója

Könyvkötőgép, mely alkalmas egyedi-, kis- és közepes-szériás gyártásra egyaránt. Ez az 1-2-5 példányszámtól az 50000 példányszámú könyvek gyártásig terjed.
A RIGO Kft. célul tűzte ki, hogy kifejleszt egy olyan technológiát és ehhez kapcsolódóan olyan műszaki egységet, amellyel a megvalósítja a 3 másodperces könyvkötési idővel az óránkénti 1200 db-os könyvkötést a könyvkötészetben. Ez azt jelenti, hogy a gépben 3 mp-ként készül el egy könyv. Ez egy egy állásos géppel lehetetlen célnak számít. A 4 kocsis könyvkötőgép a fenti elvárást képes kielégíteni úgy, hogy megfeleljen a következő kritériumoknak: felhasználóbarát, egyszerű kezelhetőségű, csekély karbantartási igényű, széleskörű felhasználhatóságú, termelékeny.

Mitől más ez a gép, mint a többi hasonló ipari megoldás?

A műszaki paraméterekben a gép automatizáltsági fokában egy olyan többlet funkció beépítését valósítottuk meg, amely felülmúlja az eddigi forgalomban lévő gépek technológiai tudását.

Milyen ipari igény hívta életre a gépet, milyen problémát old meg?

A 4 kocsis könyvkötőgép létrehozásánál a kutatás-fejlesztésünk célja: a postpress szektorban a finishing részt gyorsabbá tegyük, energia, költség és idő hatékony legyen, maximálisan feleljen meg az ergonómiai követelményeknek, legyen környezetbarát. Mindazonáltal új szakmai megoldásokkal elősegíteni a finishing technológiáját, mely a mai technológiai módszereknél biztosabb szakmai megoldásokat kínál.

Ha tetszik ez a pályamű, oszd meg: