PÁLYÁZÓ GÉP:

Lineáris töltő-záró monoblokk

A tervező neve(i)

Packer Kft

A konstruktőr neve(i)

Packer Kft

Kategória

Csomagológépek

Iparág

Vegyipar, agrokémia, kozmetikaipar, élelmiszeripar

Email cím:

info@packer.hu

Telefonszám

+36 37 316 480

Weboldal

www.packerbottling.com

További információk a gépről

A lineáris töltő-záró berendezés feladata, a szalagpályán gépbe beérkező palackok termékkel történő megtöltése, majd kupakkal lezárása.

A gépet elsősorban tűzveszélyes-, magas alkoholtartalmú folyadékok és egyéb veszélyes anyagok töltésére fejlesztettük ki. Különlegessége, hogy a palackok töltésének és zárásának folyamata ugyanazon helyen, palackmozgatás nélkül megy végbe. Így elkerülhető a gépen kívüli anyagpárolgás, mozgatásból adódó esetleges folyadék kifröccsenés, kiborulás. Tűz- és robbanásveszélyes anyagok töltéséhez a gép robbanásbiztos kivitelben készül.

Tűzveszélyes-, magas alkoholtartalmú folyadékok és egyéb veszélyes anyagok palackozásának problémái hívták életre a gépet.

Vegyipari termékek palackozásakor általános probléma, hogy a töltés és zárás művelete között a megtöltött palackokat szállítani kell, akár gépen belül, akár egy másik géphez. Ez azért okoz gondot, mert szállítás közben a folyadékok párolognak, esetlegesen kiborulhatnak. Gépünk ezen problémát oldja meg úgy, hogy folyadék palackba töltését követően, ugyanazon helyen, palackmozgatás nélkül megy végbe a zárás művelete. Így minimalizálható a veszélyes anyag párolgás és folyadék kiborulás. Fejlesztés során a fő célkitűzés, a tűz- és robbanásveszélyes anyagok töltésének egyszerűsítése, biztonságosabbá tétele volt.

Vegyipari cégek, mezőgazdasági vegyszereket gyártó cégek, kozmetikai cégek

A gépen két párhuzamos szalagpálya fut keresztül, amin beérkeznek az üres palackok a gépbe. Amíg az egyik szalagpályán álló palackokat tölti a gép, addig a másik szalagpályán álló már megtöltött palackokat pedig lezárja. Így a palackok megtöltése után, ugyanazon pozícióban egyből megtörténik a palackok lezárása. A megtöltött és lezárt palackok a szalagpályákon elhagyják a gépet.