PÁLYÁZÓ GÉP:

Homokpolimer ömledékképző extruder

A tervező neve(i)

Gubek Tibor, Csányi Kristóf Flórián

A konstruktőr neve(i)

Gubek Tibor

Kategória

Szerelősorok, gyártósorok gépei

Iparág

Építőipar, hulladék újrahasznosítás

Email cím:

info@innopress.hu

Telefonszám

+36-1-359-8307

Weboldal

www.innopress.hu

További információk a gépről

Homokpolimer termékek alapanyagául szolgáló homok és újrahasznosított műanyag granulátum vagy darálék keverése, felmelegítése, ömledékképzése és gravimetrikus adagolása.

Magyar gyártmány, energiahatékonysága, termelékenysége, vezérlése kimagasló.

Építőipar, környezetvédelem

A műanyagok jelentős része újra és újra felhasználhatóvá válik, ez által környezetünket védi.

- Azon cégeknek, akik műanyag hulladék feldolgozásával, alapanyagkénti előkészítésével foglalkoznak és szeretnék ezt magasabb hozzáadott értékkel értékesíteni. - Azon vállalkozóknak, akik környezettudatos módon szeretnének előállítani járólapokat, térköveket, csatornafedeleket, kültéri padok ülő felületeit, zajvédő falakat, kerítéseket, közlekedési tábla tartóoszlopokat, stb.

A három összetevőt: homok, polimer, pigment sűrített levegős anyagtovábbítás útján jut a munkagép feletti pufferekbe. A puffereket az ömledékképző anyagigénye szerint ürítjük az alatta levő mérlegtartályba egymás után, majd a kimért anyagokat az ömledékképző garatjába zsilipeljük. Az ömledékképző keverő/továbbító orsója előre mozgatja az anyagot, amely közben a vezérelt palástfűtés következtében ömledéket képez. A gépből az ömledék egy mérleg tálcájára folyik. A mérleg beállított tömeg elérésekor jelez és az anyagáramot megszakítja. A tálca ürítése után a folyamat ciklikusan ismétlődik.