PÁLYÁZÓ GÉP:

Gyártó, összeállító és hegesztő robotcella

A tervező neve(i)

Kiss Barnabás

A konstruktőr neve(i)

Dr. Rádics János Péter, Gencsi Csaba, Szegő József

Kategória

Szerelősorok, gyártósorok gépei

Iparág

Épületgépészeti részegység gyártás

Email cím:

info@unitech.co.hu

Telefonszám

+36 20 886 4680

Weboldal

unitech.co.hu

További információk a gépről

Egyedi igények alapján gyártott épületgépészeti vízelosztó telepek alkatrészeinek gyártása, összeállítása és készre hegesztése.

Nem sztenderd részegységeket gyárt a berendezés, hanem néhány típusterméket, melyek méretei minden esetben egyediek. A cella egyik munkaterében a plazmavágási feladatok készülnek el, míg a másik cellatérben a termékek összeállítása és hegesztése történik. A rendszer hossza, csatlakozók száma és pozíciója, vízterek száma, stb... minden részegységnél eltérőek lehetnek. Ezeket az egyediségeket képes a gyártócella lekezelni mindenféle egyedi programozás nélkül, a gyártásirányítási rendszerből kapott paraméterek alapján.

Az egyik fő igény a gyártási terület, munkaállomások méretének és számának minimalizálása volt, a másik pedig a pontosabb késztermék gyártása kevesebb ciklusidővel.

A késztermékek részegységei három állomáson készültek, az elkészült cella viszont ezeket a műveleteket egy helyen tudja elvégezni. Az összeállításra kézi beállítású célgépen történt, de még ez is lassú volt, és sok hibalehetőséget hordozott magába. Ezeket a hibákat a folyamatos mérések, korrekciók és a zárt rendszerben érkező paraméterek küszöbölik ki. Így a végtermékek pontossága javult, és az összeállítási idő is lerövidült.

Cső- és vázszerkezeteket gyártó cégeknek.

Épületgépészeti vízelosztó csőhálózatok részegységeinek gyártása, egyedi méretekben.