Pályázat: 2024

Zsírzó és szerelő készülék nyomatékhatároló alkatrészhez

A tervező neve

Gulyás Ádám
  • Cégnév: FBL-Team Kft.
  • Tel.: +36209811054
  • E-mail: info@fblteam.hu
  • Web: https://www.fblteam.hu/

Kategória

Gyártógépek: azaz a rész- vagy készterméket előállító gépek

A gép funkciója

A készülék funkciója, hogy a rugóból és a fogadó alkatrészből egy összeszerelt félkész terméket hozzon létre, mindezt biztonságos, zárt körülmény között, a megfelelő mennyiségű zsír kijuttatása mellett. A készülék által előállított nyomatékhatároló egy villanymotorral alkot egy egységet. Ez az egység egy fedelet mozgat. A villanymotor védelmének és élettartamának a maximalizálása a feladata. Óvja a fizikai behatás miatt létrejövő károsodástól.

Mitől más ez a gép, mint a többi hasonló ipari megoldás?

A biztonságos szerelés mellett a költségek minimalizálása is kitűzött cél volt. Nagy darabszámú szériáról van szó, ezért fontos a zsír pontos adagolása is, amivel csökkenteni lehet a gyártási költséget.
A készülék lehetővé teszi, hogy egy műveletben történjen a zsírzás és a szerelés.

Milyen ipari igény hívta életre a gépet, milyen problémát old meg?

Biztonságos szerelés és megfelelő ciklusidő tartása volt a fő cél. Emellett a folyamatos minőség biztosítása is feladat volt. A dolgozó csak akkor fér hozzá a szerelt komponenshez, ha az biztonságosan mozgatható. A gép olyan védelmi funkciókkal van ellátva ami megakadályozza, hogy instabil állapotban eltávolításra kerüljön a szerelt nyomatékhatároló.

Ha tetszik ez a pályamű, oszd meg:

  • Copyright 2024 Minden jog fenntartva
Adatvédelmi Tájékoztató Impresszum