Archívum: 2023

WALISE teljes vízoszlopban profilozó autonóm bója

A tervező neve

Papp Zoltán, Katona Bence, Koleszár Tibor, Szemző András
  • Cégnév: CAD Production Kft. / ESH Embedded Systems Hungary Kft.
  • Tel.: +36 20 544 8326
  • E-mail: info@walise.com
  • Web: https://walise.com/halastavak/

Kategória

Kísérleti, laboratóriumi berendezések, mérőeszközök, tesztpadok, teszt berendezések

A gép funkciója

A WALISE profilozó bója bármely természetes vízen, rétegenkénti víz alatti monitoringra alkalmas a teljes vízoszlopban. Működése teljesen autonóm, energetikailag önállató, éveken át tartó kültéri alkalmazásra alkalmas. Rugalmasan kezeli az akár drasztikusan változó vízmélységeket, különleges fenékérzékeléssel rendelkezik. Cloud felületről felügyelhető és paraméterezhető a működése. A valós idejű víz alatti adatokat a Cloud-ba jelenti, ott elemzi valós időben. Jelzéseket, riasztásokat ad és beköthető a levegőztetési vagy gátszabályzó berendezések vezérlésébe. Üzemeltetése és karbantartása egyszerű, vízen elvégezhető. CE-re előkészített, TRL9 szintű, mezőgazdaság 4.0 és precíziós mezőgazdasági célgép.

Mitől más ez a gép, mint a többi hasonló ipari megoldás?

A természetes vízfelületeken való, teljes éven át autonóm működésre való képesség teljesen újszerű. Korábbi megoldások rövid távú, eseti és többségében a helyszínen emberileg felügyelt mérésekre képesek. A teljes vízoszlop rétegekben történő monitorozási képessége egyedülálló. A Cloud alapú, valós idejű működtetés, adatértékelés és gazdálkodás-automatizálási képesség ugyancsak kiaknázatlan az iparágban. Ezek kombinációja egy olyan víz alatti monitorozási megoldást hoz létre, amely európai szinten is egyedülálló.

Milyen ipari igény hívta életre a gépet, milyen problémát old meg?

Az igényt az Unió számos országában jelenlevő, a természetes vizeken előforduló, akár egyetlen éjszaka alatt lezajló, tömeges halpusztulási jelenség hívta elő. A WALISE profilozó bója akár egy héttel előre képes jelezni a várható veszélyt a különleges, rétegenkénti monitorozási és adatelemzési képességével.

Ha tetszik ez a pályamű, oszd meg: