A tervező neve
Kategória
A gép funkciója
A gépek célja a saláták továbbítása, előkészítése az élelmiszeripari gyártási folyamat során. Az első gép, a vízleválasztós vibrációs adagoló, feladata, hogy az előtte lévő darabológépből kijövő salátát egyenletesen továbbítsa a vályús szalagnak, miközben annak mosását is elvégzi. A vibrációs adagoló dűznikből kiáramló vízpermet segítségével biztosítják a saláta mosását, így garantálva a saláta higiénikus állapotát. Kádja perforált lemezből készült, melyen keresztül a a mosásra használt víz elfolyik és egy tárolóba kerül. A második gép, a vályús szalag, a saláták továbbításáért felelős, biztosítja, hogy azok gyorsan és automatizáltan eljussanak a következő gyártási folyamathoz.
Mitől más ez a gép, mint a többi hasonló ipari megoldás?
A gépegyüttes tervezése során a higiénia volt az elsődleges szempont, így könnyen kezelhető, tisztítható és egyszerűen karbantartható berendezések születtek.
Milyen ipari igény hívta életre a gépet, milyen problémát old meg?
Az élelmiszeriparban kiemelten fontos a higiénia előírások betartása, megakadályozva a szennyeződések meglétét a feldolgozott termékekben. Ezért az élelmiszeripari gépeknek olyan speciális, élelmiszeripari felhasználásra szánt anyagokból kell készülniük, amelyek ellenállnak a rozsdának, lúgoknak, savaknak és könnyen tisztíthatóak, ezáltal a lehető legminimálisabbra csökkentve a baktériumokat és egyéb szennyeződések megrekedését a gépegységek felületein. Ezen irányelvek mentén történt a gépek tervezése, hogy azok minél egyszerűbbek legyenek és a rozsdamentes csővázas anyagoknak köszönhetően a tisztán tartásuk se okozzon problémát.