Pályázat: 2024

Visszagyűjtő automata

A tervező neve

Dobák Miklós
  • Cégnév: Dobák és Társa Kft.
  • Tel.: +36204184249
  • E-mail: miklos.dobak@dobakestarsa.hu
  • Web: www.dobakestarsa.hu

Kategória

Termék kiadagolás, beadagolás vagy csomagolás gépei

A gép funkciója

A berendezés a gyárakban automatákból kiadott eszközök (védőfelszerelés, rezsianyag) visszagyűjtésére, válogatására és nyomon követésére szolgál. A gépet cégünk fejlesztette a Rock Safety Kft. részére úgy, hogy az általuk forgalmazott kiadó automatához lehessen csatlakoztatni. A rendszer rögzíti, ki és mikor indította a visszagyűjtést, továbbá fényképet készít a begyűjtött eszközről.

Mitől más ez a gép, mint a többi hasonló ipari megoldás?

A legfőbb különbség, hogy nem csak visszavenni, de válogatni is képes a gép, továbbá hálózatba köthető, amivel tovább bővíthető a kategóriák szerinti gyűjtés.

Milyen ipari igény hívta életre a gépet, milyen problémát old meg?

A kiadó automaták régóta jelen vannak és már egészen elterjedtek. Az utóbbi időben viszont az elhasznált védőfelszerelések, rezsianyagok (például kesztyűk) visszagyűjtésére is igény merült fel. Ezzel a megrendelő mentesül az üzemeltetés, árufeltöltés, visszagyűjtött áru elszállítása alól és egyszerűsödik a hulladék kezelés. Legnagyobb előny, a szelektálás lehetősége, amivel külön gyűjthetjük az újra felhasználható, mosható anyagokat a kidobásra szántaktól. Továbbá a rögzített adatok hatására csökken a felvett eszközök mennyisége, tudatosabb használatra ösztönöz.

Ha tetszik ez a pályamű, oszd meg: