Archívum: 2021

Villanymotor-tesztpad

A tervező neve

Óvári Ákos, Varga István, Aranyosi László
  • Cégnév:
  • Tel.: 06-20-953-2482
  • E-mail: akos.ovari@ometrys.hu
  • Web: www.ometrys.hu

Kategória

Kísérleti, laboratóriumi berendezések, mérőeszközök, tesztpadok, teszt berendezések

A gép funkciója

Kis és közepes teljesítményű (300 ÷ 2500W) egyfázisú, kétpólusú aszinkron motorok tesztje nagysebességű mérésadatgyűjtéssel, karakterisztika felvétele a munkapont környezetében: nyomaték, fordulatszám, felvett villamos teljesítmény, tengelyteljesítmény, áramfelvétel mérése, hatásfok számítása

Mitől más ez a gép, mint a többi hasonló ipari megoldás?

Ez a gép egy modern villanymotor-tesztpad megtámogatva korszerű méréstechnikával és vevői igényre készült szoftverrel. Áttervezhető és reprodukálható szinte bármilyen más villanymotor tesztjére. Ma Magyarországon ilyen szintű elektromotor-tesztpad- figyelembe véve a költségtakarékosságát is – ritkaságnak számít!

Milyen ipari igény hívta életre a gépet, milyen problémát old meg?

Megbízónk évente több ezer vásárolt motort használ fel berendezéseihez, melyeket különböző nemzetközi partnereitől szerez be. Régi igénye volt, hogy a beszerzett – sokszor speciális alakú és kivitelű – motorok minőségéről, teljesítményéről, nyomatékáról, hatásfokáról maga is időről időre meggyőződhessen és a szállítmányokat szúrópróbaszerűen maga is ellenőrizni tudja. A motortesztpad segítségével megbízónk termékei a gazdaságos energiafelhasználást célzó EU-s törvényi előírásoknak is bizonyíthatóan megfelelnek. Fejlesztéseihez is nélkülözhetetlen.

Ha tetszik ez a pályamű, oszd meg: