Pályázat: 2024

Végátvételi munkahely robotos logisztikai kiegészítése

A tervező neve

Horváth Szabolcs Varga Dávid
  • Cégnév: Revo-Tec Gépipari Kft.
  • Tel.: +36205271102
  • E-mail: krisztian.fekete@revotec.hu
  • Web: www.revotec.hu

Kategória

Anyagmozgatás, anyagtárolás gépei

A gép funkciója

A végátvételi munkahely kiegészítése egy robotos cellával, mely a minőségügyi ellenőrzést végző kollégák munkáját kiegészítve elvégzi azokat a logisztikai feladatokat, melyek az alkatrészek szállítási egységekbe történő elhelyezéséhez szükséges. A robotos alkalmazást az alkatrész mérete és tömege mellett az indokolja, hogy a szállítási egységekben különböző pozícióban helyezkednek el az alkatrészek, melyek emberi erővel történő töltése munkabiztonsági és ergonómiai / egészségügyi szempontból nem kivitelezhető, viszont ennek kiváltására nem-robotos megoldásokkal jóval nagyobb konstrukciós beruházást igényelne.
A cella alkalmas a végátvételi helyről érkező darabok azonosítására és szállítási egységbe, vagy ún. puffer polcra való elhelyezésre (a polcról a csomagolási egységbe való elhelyezésre is), továbbá a cella kiegészítésként rendelkezik egy ládamozgató manipulátorral a több szintre történő rakatoláshoz szükséges ládák ellátásának biztosítására.

Mitől más ez a gép, mint a többi hasonló ipari megoldás?

A robotos megoldás kiváltja a ládaemelő rendszereket, melyek vagy a padlóba süllyesztéssel, vagy speciális emelő rendszerrel oldják meg a többszintű rakatolást, továbbá nincs szükség külön felső darurendszerre, melynek függesztéke lenne alkalmas a darabok biztonságos mozgatására.
Továbbá ötvözi a ládalogisztika és a darablogisztika feladatát is egyetlen megoldásba, melynek emberi erővel történő kivitelezése komolyabb infrastruktúrát igényelne.

Milyen ipari igény hívta életre a gépet, milyen problémát old meg?

Belső termelési optimalizáció és EHS igények.

Ha tetszik ez a pályamű, oszd meg: