Archívum: 2023

VANLIFT önrakodó berendezés

A tervező neve

Hangrád Ervin (BME Logisztikaimérnök MSC), Simon Ferenc (BME, Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar, "J ép."), Németh Lajos (ELTE, Szoftvertervezőmérnök), Keresztes Péter ( Eszterházy Károly Egyetem Matematikai és Informatikai intézete, Vezetőtanár), Üveges Péter ( Ipari formatervezőmérnök)
  • Cégnév: Blue Drive Tech MHE Kft.
  • Tel.: 36304411089
  • E-mail: sales@vanlift.eu
  • Web: www.vanlift.eu

Kategória

Anyagmozgatás, anyagtárolás gépei

A gép funkciója

A VANLIFT egy olyan saját fejlesztésű egyedülálló anyagmozgató berendezés a szállítmánykezelés területén, amely lehetőséget biztosít egy 500 kg össztömegű raklap azonnali ki-és berakodására négy egyszerű lépésben.

A VANLIFT alkalmazható 3,5 tonna össztömegű tehergépjárművek rakodására 830 mm rakodási magassággal,
valamint a 7,5 tonna össztömegű tehergépjármű -és félpótkocsi rakodására 1.350 mm rakodási magassággal. Alkalmazható hőmérséklet-szabályzott gépjárműveknél.

A VANLIFT berakodja a palettával együtt saját magát és együtt “utazik“ a járművel.

Három különböző modellt fejlesztettünk ki különböző rakodási magassággal. Ezáltal lehetővé válik, hogy a legkisebb tehergépjárművektől a legnagyobb pótkocsik részére megoldjuk az azonnali rakodást. Ezzel állásidőt és költséget takaríthatnak meg.

A fel -és lerakodás nem igényel külső segítséget.
Nem eredményez számottevő többletsúlyt és helyet.
További anyagmozgató berendezésre nincs szükség.
Átrakható a fuvareszközök között.
Jelentősen csökkenti a tehergépjármű állás- és rakodási idejét.
A tolóoszlop kiiktatásával lehetővé vált a raktéren belüli rakodás, valamint a paletták egymásra rakása.

A VANLIFT forradalom az anyagmozgató berendezések piacán. Önmagában is képes hatékonyabb megoldást kínálni, mint a többi hasonló eszköz.

Mitől más ez a gép, mint a többi hasonló ipari megoldás?

Innovációnak számít nem csak a hazai, hanem a világpiacon is, mert az alkalmazott feszültségmentesített golyósorsós emelési mechanizmust még nem alkalmazták emelőberendezésekben.
Ez a tisztán elektromos működtetésű berendezés 95% hatásfokkal rendelkezik, amely nagyságrendileg nagyobb mint a piacon lévő hasonló hidraulikus berendezéseké (55%).
Az érintőképes kijelző számos előnyöket ad a felhasználó részére, mint például: A VCM (Vehicle Capacity Management), ami összegzi a járműre rakott súlyt és figyelmeztet többletsúlynál.
A VANLIFT regeneratív öntöltése lehetővé teszi, hogy az emelővilla süllyesztésénél visszatáplálja az energiát az akkumulátorokba.
A többnyelvű érintőképernyő lehetővé teszi a VANLIFT könnyű használatát más országokban is.
A VANLIFT minden tevékenységet naplóz és megjeleníti a kijelzőn. A szerviz és garanciális kérdéseket segítve egy digitális üzemidő és emelési ciklus számlálót építettünk a VANLIFT-be.
A nagy energiasűrűségű akkumulátorok 3 óra alatt teljesen feltölthetőek egy egyszerű laptop töltővel.
Ezek a meglévő fejlesztések tovább bővíthetők a felhasználóktól igények szerint.

Milyen ipari igény hívta életre a gépet, milyen problémát old meg?

A VANLIFT innovatív előnye abban nyilvánul meg, hogy hordozható (transzpontábilis), amely együtt mozog az áruval és bármikor átrakható más különböző méretű tehergépjárművekbe is. A gépészeti fejlesztéseknek köszönhetően a VANLIFT a legkisebb méretű VW Caddy méretű haszongépjárműtől a legnagyobb Renault Master méretűig, továbbá a 3,5 tonna feletti teherautók/kamionok esetében is alkalmazható. Lehetővé teszi az azonnali árurakodást, ezzel lényegesen csökkenti a rakodás idejét és növeli munkavégzés hatékonyságát, továbbá a szállítási kapacitást. Mivel további rakodó berendezést egyáltalán nem igényel, ezért rendkívül költséghatékony. A VANLIFT bármely olyan területen alkalmazható, ahol rakodási igény merül fel pl.: intermodális központok, cross-dock raktárak, kikötők, repülőterek, gyárak stb.

Ha tetszik ez a pályamű, oszd meg: