Pályázat: 2024

Ty-Fast csomagoló cella

A tervező neve

Erdélyi Sándor, Rettegi András, Zámbó Zoltán
  • Cégnév: Innomotion Kft.
  • Tel.: +36305846333
  • E-mail: zoltan.zambo@innomotion.hu
  • Web: www.innomotion.hu

Kategória

Termék kiadagolás, beadagolás vagy csomagolás gépei

A gép funkciója

A berendezés, fröccsöntés után a terméket csomagolja. A folyamat része a termékek levágása az enguszról, majd a termékek összegyűjtése és a megfelelő mennyiség összegyűjtése. Eközben a gép a betárazott tömlőből tasakokat készít automatán, amire felviszi a megfelelő, előre definiált vevői címkét, valamint egy belső gyártási azonosítót is nyomtat a tasakra. A zacskó szétnyitásra kerül majd egy speciális mechanikával a betöltő pozícióba mozgatja a berendezés. Ezután a tasakba tölti a gyorskötözőket, vizet fecskendez bele, majd közben elegyengeti a termékeket a tasakban, ezután pedig lehegeszti a tasakokat és kistancolja az „eurohole”-t. Hegesztés után a berendezés pozícióba mozgatja a zacskózott termékeket és a megfelelő dobozba helyezi rendezetten, mivel csak így biztosítható a kellő mennyiségű termék dobozba helyezése. Egyszerre 3 dobozt tud tölteni a berendezés. Ezután az operátornak mindössze annyi a feladata, hogy ha megtelt egy doboz, azokat lezárja.

Mitől más ez a gép, mint a többi hasonló ipari megoldás?

Egy elég komplex és folyamatautomatizálásban egyedi berendezésről beszélünk. Kihívás elé állított minket a műanyag sorjamentes vágása, a tömlő tasakká alakítása 6 különböző méretben, a csomagolási egységek leszámolása, valamint a tasakok dobozba helyezése. Ezek önmagukban sem egyszerű folyamatok, de ha ezt kombináljuk egy 12s-os ciklusidővel úgy válik igazán nagy kihívássá ez a feladat.

Milyen ipari igény hívta életre a gépet, milyen problémát old meg?

Partnerünk a folyamatosan felmerülő operátorhiánya hívta életre a berendezést, ezzel javítva a termelékenységüket és a rendelkezésre állásukat.

Ha tetszik ez a pályamű, oszd meg: