Archívum: 2022

TL-10 kalibrációs folyadék regeneráló berendezés

A tervező neve

Kertay Nándor, Sztanek Péter
  • Cégnév:
  • Tel.: +36 (24) 411 280
  • E-mail: info@tribologic.hu
  • Web: www.tribologic.hu

Kategória

Kísérleti, laboratóriumi berendezések, mérőeszközök, tesztpadok, teszt berendezések

A gép funkciója

A TL-10 berendezés a tüzelőanyag-befecskendezőszelepek tesztelésére kifejlesztett kalibrációs folyadék regenerálására szolgál. Elsősorban a kalibrációs folyadék szilárd szennyeződésektől való automatikus megtisztítását végzi el a felhasználó által meghatározott mértékben, de egy előzetes, automatikus diagnosztikai folyamat során azt is megállapítja, hogy a már használt, szennyezett folyadék egyéb fizikai jellemzői alapján alkalmas-e a regenerálásra. Alkalmazásával jelentős mértékben csökken a gyártás során keletkező veszélyes hulladék (különféle adalékokat tartalmazó szénhidrogén alapú folyadék) mennyisége.

Mitől más ez a gép, mint a többi hasonló ipari megoldás?

Tudomásunk szerint iyen funkciójú hasonló készülék a tervezés és fejlesztés időpontjában nem volt a piacon, ezért termékünk egyedi ezen a területen.

A TL-10 egy olyan célgép, amely lehetővé teszi egy eddig veszélyes hulladékként kezelt, gyártás során felhasznált speciális folyadék újrafelhasználását. Partnerünknél 2020-ig évente több tonna ilyen veszélyes hulladék keletkezett, amelynek majdnem a teljes mennyiségét a TL-10 géppel való kezelés során újra alkalmassá lehet tenni eredeti feladatára.
A gép működését két részre lehet bontani:
– Diagnosztikai egység, amely a gép tartályába töltött, használt folyadék néhány fontos fizeikai jellemzője alapján eldönti, hogy a folyadék alkalmas-e az újrafelhasználásra.
– Tisztítóegység, amely a diagnosztikai egység által tesztelt folyadék alkalmassága esetén automatikusan elvégzi a folyadék szennyeződésektől való mentesítését, az előírt tisztasági fokozatnak megfelelően.
A készülék rendelkezik elektronikus vezérlőegységgel, ami egyedi célszoftver révén felügyeli a gép összes funkcióját. A gép öndiagnosztikai funkcióval is rendelkezik, avezérlőegységhez táveléréssel is hozzá lehet férni.

Milyen ipari igény hívta életre a gépet, milyen problémát old meg?

Ügyfelünk, egy multinacionális autóipari beszállító a termékeinek gyártása során sok ezer liter kalibrációs folyadékot használ fel évente, ami a gépünk alkalmazása előtti időszakban egyszeri felhasználás után veszélyes hulladékká vált. Az általunk kijelesztett, TL-10 típusú készülék alkalmazásával a gyártás során felhasznált, szénhidrogén alapú kalibrációs folyadék legnagyobb része többször felhasználhatóvá válik, jelentős mértékben csökkentve ügyfelünk számára az említett technológiai folyadék beszerzési költségeit, illetve a keletkezett veszélyes hulladék mennyiségét.

Ha tetszik ez a pályamű, oszd meg: