Archívum: 2022

Talajszint alá süllyedő kis helyigényű súlykiegyenlített nyílászáró szerkezet

A tervező neve

Tokai Béla
  • Cégnév:
  • Tel.: 36302227813
  • E-mail: tovarex@tovarex.eu
  • Web: https://tovarex.eu

Kategória

Anyagmozgatás, anyagtárolás gépei

A gép funkciója

A találmány célja, hogy az ismert megoldások hiányosságait kiküszöbölve egy könnyen használható, szerelhető, javítható, gyártható, biztonságos és helytakarékos szerkezetet kialakítsunk.
A kapuval létrehozható egy speciális területzárás, aminek különlegességét a szokatlan irányú működése eredményezi: függőlegesen lefelé, a talajszint alá süllyedve nyílik, ami a kapulap hasznos helyfoglalását megszünteti. Az alapötletet továbbfejlesztve ipari és lakossági körökben is alkalmazhatóvá tettük a megoldást.

Mitől más ez a gép, mint a többi hasonló ipari megoldás?

Az ipar rengeteg megoldást kínál területelzárásra. Több irányú nyitás-zárás létezik a kapuk alkalmazhatóságában, de a fentebb említett kapu egy újfajta megközelítésből jött létre.
– eltér a többi a kapu meghajtásától, illetve
– a kapu helyigénye is minimálisra csökkentett
– jelenleg még kereskedelmi forgalomba nem kapható hasonló termék
– nem foglal hasznos helyet
– kevés alkatrészből összeszerelhető
– könnyen karbantartható, javítható
– fokozottan biztonságos

Milyen ipari igény hívta életre a gépet, milyen problémát old meg?

A gépet saját egyedi igény hozta létre: kevés hely állt a rendelkezésre, ott is korlátozottan alkalmazható lett volna a jelenlegi megoldások közül bármelyik is, de szükséges volt megoldást találni a kapu hiány kérdésére.
Ezért elsősorban a hasonlóan kis helyeken, vagy olyan környezetben célszerű az alkalmazása, ahol se oldal irányú, se kifelé-befelé, se függőlegesen felfelé nem valósítható meg nyílászáró alkalmazása.

Ha tetszik ez a pályamű, oszd meg: