Archívum: 2022

Súrlódórétegfelhordó célgép

A tervező neve

Szakállas Tibor
  • Cégnév:
  • Tel.: 36204788401
  • E-mail: korrektgep@gmail.hu
  • Web: https://drive.google.com/drive/folders/1WqX7Bug0v-XCmtMIsgiC2DSBYDGv1FBP?usp=sharing

Kategória

Gyártógépek: azaz a rész- vagy készterméket előállító gépek

A gép funkciója

Ez a gép különféle szélességű papírívekre hord fel un. „gyufamérget”, és egy gőzfűtésű alagútban azt rá is szárítja a papírívekre, ami nem más, mint a gyufásdoboz terítéke.

A tárból a gép a papír íveket membránhengersorokkal és forgó vákuumdobbal választja le, majd az első hevederes szállítószalagra juttatja.  Az ív tisztítás után a súrlódóréteget felhordó görgőegységhez jut, ahol a tömlősszivattyú által folyamatosan keringetett „gyufamérget” amegfelelő rétegvastagságban és felületen homogénen eloszlatja. Innen már a réteggel ellátott ívek a gőzfűtésű, ellenáramú légárammal keringetett alagútba jutnak. Az alagútban a súrlódóréteg kikeményedik a papíríven, és az alagút végén egy rakatoló egységbe kerül.

https://drive.google.com/drive/folders/1WqX7Bug0v-XCmtMIsgiC2DSBYDGv1FBP?usp=sharing

Mitől más ez a gép, mint a többi hasonló ipari megoldás?

Ez a gép egy nagyon speciális iparnak készült. Magyarországon csak egy ilyen gyár van, és Európában is csak 2 db ilyen gyár üzemel. Nagyon nehéz követelményeket kell teljesíteni mind ciklusidőben, mind pedig a baleset/ munkavédelem szempontjából, mivel ez az anyag egy igen gyúlékony, nagy viszkozitású(sűrű) és gyorsan száradó ( kikeményedő) jellemzőkel bír.

Milyen ipari igény hívta életre a gépet, milyen problémát old meg?

Kapacitásbővítés miatt volt szükség erre az új gépegységre

Ha tetszik ez a pályamű, oszd meg: