Pályázat: 2024

SewerBot Mini – csőbélelő robot

A tervező neve

Nagy Attila Áron, Kőszegi Réka, Pethő Gábor, Szeibel József, Bocskai Bence
  • Cégnév: Polinvent Kft.
  • Tel.: +36304741689
  • E-mail: aron@polinvent.com
  • Web: polinvent.com

Kategória

Vegyipari gépek

A gép funkciója

Semmilyen szempontból nem jó, ha lyukas vagy repedt egy cső. Célgépünk egy automata csőbélelő robot, amely folyadék vezetékeket javít kültéren és beltéren egyaránt. (PL. szennyvíz, esővíz, üzemi vezetékek, vegyi vezetékek) – Szivárgás esetén bontás nélkül nagyon gyorsan és hosszú távra lehet restaurálni a csővezetéket, amely jobb lesz, mint újkorában.

Mitől más ez a gép, mint a többi hasonló ipari megoldás?

A készülék műgyantával átimpregnált tömlőt juttat be a csővezetékbe, amely UV fényre térhálósodik és a csővezeték javítását a béleléssel instant elvégzi. Teljesen integrált kompozit test, automata AI vezérelt gép szükség esetén push értesítésekkel, sokkal nagyobb intenzitású és hatékonyabb bevilágító fej és OTA frissítések egyre jobb neurális háló modellekkel.

Milyen ipari igény hívta életre a gépet, milyen problémát old meg?

Költség, munkaerő, idő és hiba csökkentés. Olyan cégeknek készítettük, akik bontásmentes javítást végeznek. Pl. két benzinkút között az autópálya bontása nem kivitelezhető, azonban a törés, repedés esetén a szivárgást meg kell akadályozni. Készülékünkkel bontás nélkül javíthatók ezek a jelenségek akár 300 mm átmérőig.

Gyors beavatkozással meghibásodás esetén a környezetszennyezés minimálisra csökkenthető, előbéleléssel a szennyvíz vagy más veszélyes anyagok talajba jutása teljes mértékben megakadályozható. Számos országban előírás a csőbélelés, pl. Németországban a lakosságra nézve is elvárás a közüzemi hálózatra történő csatlakozó bélelése.   

Ha tetszik ez a pályamű, oszd meg: