Archívum: 2023

Self-Clean Conveyor Solutions – Higiénikus élelmiszeripari szállítószalag

A tervező neve

Dobos Péter Levente, Juhász Zoltán
  • Cégnév: Moltech Anyagmozgatás és Hajtástechnológiai Kft.
  • Tel.: 3662573057
  • E-mail: info@moltech.hu
  • Web: https://moltech.hu/

Kategória

Anyagmozgatás, anyagtárolás gépei

A gép funkciója

A szállítószalag önmagában, a versenytársakhoz képest, kinézetre is a lehető leghigiénikusabb kialakítású azáltal, hogy az alkalmazott anyagok, geometriai kialakítás és alkatrészválasztás támogatja az élelmiszeripari üzemekben jelenleg alkalmazott tisztítási és fertőtlenítési metodikát, könnyű, fődarabcserés karbantartást, egyszerű kezelést. Ezen felül a hozzá kapcsolt, szerves részként beépített gépészeti egység funkciója a szalag felületének tisztítása és fertőtlenítése folyamatosan, szakaszosan illetve termelésen kívüli időszakban automatikusan. A szállítószalag és a tisztító egység vezérlését ipari PLC látja el. A paraméterbeállításokat és a berendezés felügyeletét a vezérlő egységhez telepített saját vezeték nélküli hálózati kapcsolaton keresztül, bármely WiFi képes eszközről (Laptop, Tablet, okostelefon) böngészőből el lehet végezni.

Mitől más ez a gép, mint a többi hasonló ipari megoldás?

„Built in” kialakításánál fogva, hogy a rendszerbe épített tisztító funkciók működéséhez minden rendszer elemet tartalmaz, a megrendelő számára előnyös, az adott működési pontra általános épületgépészeti kiépítéssel (ivóvíz; szennyvíz; villamos csatlakozás; sűrített levegő) elegendő számolni. Ezen kívül a szállítószalag építési módja lehetővé teszi, hogy standard vázelemekből és funkciókból választva, a vevő igényeire, az adott élelmiszerüzemi feladatra szabva tudjuk létrehozni a kívánt berendezést.
A megoldáscsomag a Moltech AH Kft. munkatársai által egyedileg tervezett, és kivitelezett rozsdamentes vázszerkezeten túl, a holland Van der Graaf, és Dertec hajtástechnikai, a Volta pozitív hajtású szállítószalag, a Lenze vezérléstechnikai, az IFM érzékeléstechnikai, és a Schneider Electric általános elektromos technológiai megoldásait tartalmazzák. Ezen választások garantálják a felépített berendezések magas minőségi kategóriáját.

Milyen ipari igény hívta életre a gépet, milyen problémát old meg?

Az a magas, és folyamatosan szigorodó higiéniai igény motivált bennünket a berendezés létrehozására, amely az élelmiszerfeldolgozás és csomagolás során, a fogyasztásra szánt nyers élelmiszerek eltarthatósági idejének meghosszabbítását, és az élelmiszeralapanyagok, valamint a termelési környezet hatásaiból adódó szennyeződések, keresztszennyeződések, mikrobiológiai veszélyek elhárításására, mérséklésére irányul. A berendezésünk segítségével fenntartható a szállítófelület kezdeti higiéniai állapota a termelés, feldolgozás alatt, így a rajta szállított termék mentesülhet a korábban szállított élelmiszeranyagok eseteleges negatív hatásaitól. Az automata tisztító funkció használatával az üzemkezdet előtt valamint az üzemszünetekben, a technológiai térben keletkező és a szállítófelületre kerülő páralecsapódások, por és egyéb nem kívánatos szennyeződések elmoshatóak.

Ha tetszik ez a pályamű, oszd meg: