Pályázat: 2024

Scharmann Ecocut 1Z 5Axi

A tervező neve

Baumgartner István, Juhász István
  • Cégnév: Csepeli Szerszámgépgyár Kft
  • Tel.: 3612785800
  • E-mail: pa@csepel.eu
  • Web: www.csepel.eu

Kategória

Gyártógépek: azaz a rész- vagy készterméket előállító gépek

A gép funkciója

A gép nagyméretű préskovács szerszámok gyártására került kialakításra. Feladata a nagyméretű (9-10 tonnás) préskovács szerszámok 3D-s felületeinek 5 tengelyes interpolációval történő forgácsolása.

Mitől más ez a gép, mint a többi hasonló ipari megoldás?

Ez a konstrukciós kialakítása lehetővé teszi a nagyméretű présszerszámok hatékonyabb gyártását. A géppel kiváló felületi minőség érhető el. A préskovács szerszám függőleges elhelyezése mellett biztosított a forgács eltávolítása, és a folyamatos körasztal lehetővé teszi a maximális szerszámméret kihasználását.
A saját tervezésű és gyártású orsómotor függőleges elrendezése mellett a C tengely és a körasztal (mint B tengely) elhelyezése tér el a konvencionális gépekhez képest.

Milyen ipari igény hívta életre a gépet, milyen problémát old meg?

A gép speciális vevői igény alapján kerül kialakításra. A nagyméretű préskovács szerszámok iránt a jövőben megnövekedett kereslettel számolunk. A munkadarab gyors átállását biztosítja a gép, ami jelentősen növeli a hatékonyságot. Fő cél, hogy a szerszámok egy gépen, egy felfogásban kerüljenek legyártásra. Azaz a nagyolási és a simítási feladatok egy felfogásban történjenek.

Ha tetszik ez a pályamű, oszd meg: