Pályázat: 2024

Rögtörő gép ömlesztett anyagokhoz

A tervező neve

Árvay Attila
  • Cégnév: "KIS" Szerelő és kereskedő kft
  • Tel.: 06304731053
  • E-mail: arvay.attila@kiskft.hu
  • Web: https://www.kiskft.hu/

Kategória

Gyártáselőkészítés gépei: alapanyag és nyersanyagfeldolgozás

A gép funkciója

A gép funkciója a zsákokban tárolt, tárolás során összetömörödött, rögösödött por, illetve szemcsés alapanyagok apró darabokra törése a további feldolgozás megkönnyítése érdekében. A gépet nem kizárólag önálló egységként értékesítjük, hanem akár egy komplett zsákürítő, beadagoló rendszer részeként tervezzük és gyártjuk. A tervezés során szem előtt tartva az egyedi megrendelői igényeket. A rendszer részét képezi a tartószerkezet, az alapanyagok rögtörőbe adagolását segítő bevezető tölcsér, illetve a gép alatt helyet kap egy gyűjtő tartály a feldolgozott alapanyagok számára. Igény szerint a berendezést kiegészítő acélszerkezettel, Big-Bag zsák emelő és mozgató szerkezettel, és a rögtörő bevezető tölcsérébe szerelhető zsákbontó pengével is ellátjuk. A berendezés célja, hogy az alapanyagok feldolgozása a lehető legkevesebb emberi beavatkozással történjen.

Mitől más ez a gép, mint a többi hasonló ipari megoldás?

A berendezés minden elemét a Megrendelő igényeit szemelőtt tartva egyedileg tervezzük és gyártjuk. Nem egy gépet kínálunk, hanem megoldást az ömlesztett alapanyagok feldolgozására.

Milyen ipari igény hívta életre a gépet, milyen problémát old meg?

A vegyiparban és az élelmiszeriparban egyaránt előfordulnak olyan ömlesztett, szemcsés, vagy por állagú alapanyagok, melyek rögösödésre hajlamosak. A tárolás során ezek az anyagok jellemzően nagyobb csomókba, tömbökbe tömörödnek, melyek megnehezítik vagy ellehetetlenítik a további feldolgozást. A zsákürítő berendezésbe integrált rögtörő ezen alapanyagok feldolgozását könnyíti meg.

Ha tetszik ez a pályamű, oszd meg: