Pályázat: 2024

QUICK FIX NULLPONT RENDSZER

A tervező neve

Tóth Péter, Kovács Dénes
  • Cégnév: Tometh Kft.
  • Tel.: +36309674421
  • E-mail: tothp@tometh.hu
  • Web: www.tometh.hu

Kategória

Anyagmozgatás, anyagtárolás gépei

A gép funkciója

Szerszámgépeken és hegesztőrobotokon használható gyors cserélős nullpont rendszer, mely lehetővé teszi a munkadarabok, vagy akár komplett paletták cseréjét , térben nagy pontosságú indexelés, és nagy szilárdságú megfogás mellett. Nem csak termék, hanem komplex skálázható megoldás a megfogástechnikában.

Mitől más ez a gép, mint a többi hasonló ipari megoldás?

Négyszögletes kialakítása miatt lényegesen sűrűbb kiosztás valósítható meg a rugalmas felhasználás érdekében PL: a QUICK FIX 100-as készülék 100mm-es raszterben kiosztható , míg a vele azonos méretű termékek csak 35% -al nagyobb kiosztás mellett használhatók.
Lehetőség van a szorító erő fokozására, az előfeszítés erejének sűritett levegővel vagy hidraulikával történő növelésével.
Alkamazható a befogó renszer és a külső felfekvő felületek automatikus tisztítása.

Milyen ipari igény hívta életre a gépet, milyen problémát old meg?

A magyar ipar hatékonysága lényegesen elmarad a nyugat európai gyártókétól, a gyártás egyik lényeges és komoly költségeket hordozó része a munkadarabok megfogása . Ebben komoly szerepet játszik a gépbeállítók felkészültsége és a magas fokú selejt kockázat . Termékünk alkalmazásával a gyártási mellékidő akár 80%-al is csökkenthető.
A munkadarabok nehézkes és lassú megfogása és beállítása ( mely legtöbbször a gépi főidő terhére van elvégezve ) helyére értékes termelés kerűlhet, mert mint tudjuk az érték akkor keletkezik amikor a szerszám éle belép az anyagba és leválassza onnan a nem kívánt anyagfelesleget, és ahogy az él elhagyja az anyagot az érték képzés megáll és a mellékidő ami tulajdonképp veszteség veszi át a tevékenységet. Rendszerünk fő célaja a termelékenység növelése a szükséges mellékidők csökkentésén keresztül. Ezen kívül a gépbeállító tévedési lehetősége is nagyban redukálható.

Ha tetszik ez a pályamű, oszd meg: