Archívum: 2022

Puffasztott termék továbbító és tároló gépegyüttes

A tervező neve

Fekete Arnold, Hegedűs Gergely
  • Cégnév:
  • Tel.: 36304009813
  • E-mail: gergely.hegedus@kentech.hu
  • Web: www.kentechengineering.com

Kategória

Anyagmozgatás, anyagtárolás gépei

A gép funkciója

A gépegyüttes alapvető feladat a puffasztott élelmiszeripari termék felületének megtisztítása, portalanítása és továbbítása a csomagoló üzem felé. A gépegyüttesbe opcionálisan beilleszthető egy daráló berendezés.
A gépegyüttes egy horizontális perforált keverő dobbal kezdődik, amelyen keresztülhaladva a termék összekeveredik, és a felületére tapadt kisméretű szemcsék lehullanak az alatta lévő tárolóba. A keverő dob után egy rezgőadagoló továbbítja a terméket egy szállítószalagra, vagy opcionálisan a darálóba. A szállítószalag után beillesztett útváltó segítségével tisztítás, karbantartás vagy hiba esetén az alapanyag a sorról egy ideiglenes tárolóba juttatható. Az útváltó másik ágából egy szállítószalag a terméket egy rezgőadagolóval ellátott puffertárolóba vezeti. A rezgőadagoló továbbítja a terméket a gépegyüttesből a csomagoló üzem felé.

Mitől más ez a gép, mint a többi hasonló ipari megoldás?

Köszönhetően az egyedileg tervezett és gyártott, megrendelői igényekre szabott kialakításnak, a berendezések strapabíróbbak, könnyebben mozgathatóak és tisztíthatóak, valamint könnyebben karbantarthatóak, emiatt költséghatékonyabbak, mint a konkurens termékek. Az egyedi kialakítás miatt a meglévő csarnok méreteire szabható.

Milyen ipari igény hívta életre a gépet, milyen problémát old meg?

Magyar tervezésű és gyártású élelmiszeripari berendezések egyedi kialakítással, a megrendelő igényei szerint.

Ha tetszik ez a pályamű, oszd meg: