Archívum: 2021

Prémium sűrített levegő és nitrogén szolgáltató központ

A tervező neve

Kautny Kolos
  • Cégnév:
  • Tel.: +36 30/370-8625
  • E-mail: info@pressair.hu
  • Web: www.pressair.hu

Kategória

Gyártáselőkészítés gépei: alapanyag és nyersanyagfeldolgozás

A gép funkciója

Az eddig megszokott két önállóan működő (sűrített levegő előállítás és nitrogén szolgáltatás) rendszer professzionális egységesítése történt meg a kompakt szolgáltató központ létrehozásával. Az eredmény: sűrített levegő és nitrogén előállítás egyben, a legmodernebb technológiával, ráadásul egyedi igény szerinti kialakításban. A rendszer tökéletes megoldás egyes speciális technológiai igényének egyben történő kiszolgálására.

Mitől más ez a gép, mint a többi hasonló ipari megoldás?

Az ügyfél részéről nem igényel szakembert (alapkeretre szerelt kompakt megoldásainkat, teljes mértékben kiépített csövezéssel és kábelezéssel, üzemkészen kínáljuk ügyfeleink számára). A teljes rendszer-garanciával rendelkező sűrített levegő központ és/vagy sűrített levegő és N2 gáz szolgáltató központ a leszállítás és csatlakoztatásokat követően azonnal indítható. Az eredmény: maximális rugalmasság a nitrogén gáz előállításában a szükséges sűrített levegő igény kielégítése mellett.
A PSA nitrogén generátorok a felhasználói igényeket szem előtt tartva maximális rugalmasságot garantálnak a nitrogén költséghatékony előállításában. A generátorokon a felhasználó maga állíthatja be a szállítási mennyiséget és a tisztaságot. A sűrített levegő előállítását és kezelését, valamint az előállítás során keletkezett kondenzátum kezelését a prémium minőséget képviselő BOGE és Omega Air termékekkel biztosítjuk.
A rendszer utólagosan bővíthető és felszerelhető és könnyebben áttelepíthető, mint a hagyományos rendszerek.

Milyen ipari igény hívta életre a gépet, milyen problémát old meg?

A következő igényekre és elvárásokra ad a központ megoldást ügyfeleinknek:
1. Időt takarít meg, mert nem kell a tervezésre, több szakipari kivitelezési árajánlat bekérésére, azok értékelésére és a kivitelezés szervezésére áldoznia.
2. Helyet takarít meg, hiszen két rendszert telepítünk egy helyen.
3. Áthidalja a szezonalitás vagy nehezen kiszámítható felhasználási igény megjelenését. A nitrogén felhasználása például a borászatban szezonális, ezért telepíteni tartályt, vagy megszervezni a nitrogén szállítását körülményes. Ezzel szemben a sűrített levegő felhasználás több termelési fázisban szükséges. Egy rendszer biztosítja a folyamatos sűrített levegő ellátást és szükség szerint a nitrogén előállítást is. Hasonló a helyzet az élelmiszeripari folyamatoknál. Egyes termékek tartósításához szükséges a nitrogén védőgázas csomagolás, ilyenkor mindkét funkciót ellátja a rendszer. Amikor nem szükséges a nitrogén felhasználás, akkor csak a sűrített levegő előállítási funkciót működtetjük.
4. Pénzt takarít meg. Nincs tervezési díj, kivitelezési, díj, nem kell tartályt vásárolni, vagy bérelni, nincs nitrogén vesztés, egy kézben a karbantartás és felügyelet.
5. Energia felhasználást takarít meg. Emberi erőt a kompakt megoldással, energiát az egyedi felhasználói igényre szabással.

Ha tetszik ez a pályamű, oszd meg: