Archívum: 2021

PRECinline – inline spektrofotométer

A tervező neve

Róth Richárd, Sass Attila
  • Cégnév:
  • Tel.: 36206619180
  • E-mail: info@colorcontrol.systems
  • Web: www.colorcontrol.systems

Kategória

Kísérleti, laboratóriumi berendezések, mérőeszközök, tesztpadok, teszt berendezések

A gép funkciója

Automatizált inline spektrofotométeres színezetmérés, színezeti szabványok létrehozása, minőségellenőrzésének támogatása

Mitől más ez a gép, mint a többi hasonló ipari megoldás?

Inline érintkezésmentes automata színmérő készülék (spektrofotométer) ránézeti (45/0 reflexiós) és átnézeti (diffúz transzmissziós) mérések elvégzésére. A pálya mentén annak mozgására merőlegesen mozogva alkalmas bármilyen sík vagy futószalagon mozgó termék színellenőrzésére. A masszív mechanika és villanó LED-es megvilágítás biztosítja a hosszú távú megbízható működést és az alacsony fenntartási költségeket. UV reakció mérési lehetősége alkalmassá teszi speciális (biztonságtechnikai) termékek színellenőrzésére is.

Milyen ipari igény hívta életre a gépet, milyen problémát old meg?

Műanyagipari, papíripari, és egyéb alapanyag gyártóknál merült fel az igény, a folyamatos gyártásalatti inline minőségkontrollra, amely függetleníthető az esetleges gyártmányok, és technológiák közötti eltérésektől (pl. színezet, vastagság, sebesség, stb.), így univerzálisan alkalmazható színmérési feladatok elvégzésére, és minősítésére. A tervek úgy lettek elkészítve, hogy rugalmasan átalakítva egyéb iparágakban is telepíthető legyen a rendszer.

Ha tetszik ez a pályamű, oszd meg: