Pályázat: 2024

Palettázó H-portál

A tervező neve

3i Kft. – Ábrahám Roland (elektromos tervező) 3i Kft. – Bakos László (projektvezető) ENTRA-SYS Kft. – Imre Szilárd (gépész tervező) ENTRA-SYS Kft. – Koltai Attila (gépészeti projektvezető)
  • Cégnév: 3i Fejlesztő és Szolgáltató Kft.
  • Tel.: +36 20 365 9243
  • E-mail: bakos.l@3i.hu
  • Web: www.3i.hu; www.entra-sys.hu

Kategória

Termék kiadagolás, beadagolás vagy csomagolás gépei

A gép funkciója

A berendezés a gyártósorról érkező, különböző méretű dobozok felcímkézését és raklapra törtnő automata pakolását végzi.

Mitől más ez a gép, mint a többi hasonló ipari megoldás?

A berendezés többféle dobozmérettel és palettázási elrendezéssel képes dolgozni a letöltött recepteknek megfelelően. A palettázási elrendezések a Végfelhasználó által használt szoftverben előkészíthetők és letölthetők, de lehetőség van képernyőről történő beállításra és módosításra is.

A portálszerkezet robosztus kialakítása ellenére is önhordó, így a rögzítés nem igényel külön alapozási munkákat. Szükség esetén a berendezés egyszerűbben áttelepíthető egy új felhasználási helyre.

A szerkezet más területeken is alkalmazható, mivel kialakításának köszönhetően, akár nagyobb súlyú, nagyobb fizikai méretű termékek palettázására is alkalmas. Ennek megvalósításához mindössze a bevezető pályát és a megfogót kell termékspecifikussá alakítani.

Milyen ipari igény hívta életre a gépet, milyen problémát old meg?

Ezen az elven működő, univerzális palettázó berendezés sorozatgyártott termékként kereskedelmi forgalomban nem elérhető.
A berendezés használatával a termékgyártás paletta építés fázisa is automatizált műveletté vált.

Ha tetszik ez a pályamű, oszd meg: