Pályázat: 2024

OrbitalChamp Hegesztőokosító berendezés

A tervező neve

Horváth Tibor Horváth Bendegúz Varga Éva
  • Cégnév: OrbitalChamp kft.
  • Tel.: +36305622299
  • E-mail: bendeguz.horvath@orbitalchamp.com
  • Web: www.orbitalchamp.com

Kategória

Gyártáselőkészítés gépei: alapanyag és nyersanyagfeldolgozás

A gép funkciója

Az OrbitalChamp egy olyan hegesztő okosító berendezés, amelynek alapfeladata, hogy bármely TIG hegesztőgéphez csatlakoztatva, orbitális hegesztések elvégzésére képes legyen, olyan magas minőségben, hogy az a legkomolyabb elvárásoknak is megfeleljen.

Az eszköz áll egy SmartBox-ból és egy orbitális hegesztőfejből. Az orbitális hegesztőfej feladata, hogy a hegesztő ívet a meghegesztendő cső körül a meghatározott paraméterek alapján körbe vezesse. A Smartbox feladata, hogy kapcsolatot hozzon létre a hegesztőgép és az orbitális hegesztőfej között. Tehát ez vezérli magát az ív gyújtást, illetve a hegesztési kör folyamatot. A paramétereket, amik alapján a hegesztés végbe egy mobilapplikáción tudjuk beállítani, ami Bluetooth-os kapcsolaton keresztül kommunikál a SmartBox-szal. A beállítások elmenthetők és újra előhívhatók. Ez teszi termékünket igazán könnyen használhatóvá.

Mitől más ez a gép, mint a többi hasonló ipari megoldás?

Az OrbitalChamp legnagyobb előnye a versenytársaival szemben, hogy bármely TIG hegesztőgéppel kompatibilis, így a hegesztőcégek a már jól megismert hegesztőgépeikhez tudják csatlakoztatni az eszközt, velemint nem szükséges egy plusz áramforrásra is beruházniuk.

A fejlesztés során végig arra törekedtünk, hogy egy könnyen és kényelmesen használható eszközt hozzunk létre, mellyel bárki könnyen hegeszthet. Erre egy jó példa, hogy az eszközt egy mobil applikáción keresztül tudjuk programozni, tehát egy olyan egyszerű és letisztult kezelő felületen, amit mindannyian jól ismerünk.

Miután egy átlagos hegesztő cégnek, van mind elérhető mobil telefonja, mind hegesztőgépe, már csak az OrbitalChamp választja el őket attól, hogy legyen egy magas minőségű hegesztéseket szolgáltató orbitális hegesztőgépe, aminek az ára kompatibilitásából adódóan jóval olcsóbb, mint bármely más orbitális hegesztőgép

Milyen ipari igény hívta életre a gépet, milyen problémát old meg?

A hegesztő ipar jelenlegi legnagyobb problémája a munkaerőhiány. Az Amerikai Hegesztő Egyesület szerint csak az amerikai hegesztő piacon 360 000 új hegesztőre lesz szükség 2027-re.

Az OrbitalChamp egy olyan, hegesztő okosító berendezés, mellyel magas minőségű hegesztést tud csinálni egy olyan munkavállaló is, aki nem rendelkezik hegesztői végzetséggel. Ezzel a tulajdonságával nagy mennyiségben tudunk új munkaerőt bevonzani erre a piacra.

Ha tetszik ez a pályamű, oszd meg: