Pályázat: 2024

Okos gabonatároló tartály és tartálycsoport

A tervező neve

Mátyás József
  • Cégnév: Magánszemély
  • Tel.: +36 79 472183, mobil: +36 30 8316541
  • E-mail: matyasjozsef8@gmail.com
  • Web: https://www.fecabook.com/Matualap

Kategória

Élelmiszeripari gépek

A gép funkciója

Gabonatárolás digitális módszerrel, automatizálás az élelmiszeripar részére. (Malmok, takarmánykeverő üzemek, tárolótelepek, hibrid üzemek, szárítóüzemek.)

Mitől más ez a gép, mint a többi hasonló ipari megoldás?

Számítógépes módszert alkalmazva, kompenzáló elektródával rendelkezik sűrűség megállapítására, nullapont kompenzálására, beszédet, számkijelzést ad, laptoppal használható. A mérőelektróda a hőmérséklet hatására a kapacitását változtatja, ezért ezt hőelemmel kompenzálom, így megvalósul a digitális hőmérsékletmérés is, amelyből következtetni lehet a víztartalomra és a gabonatároló tartály automatikus átforgatására.

Milyen ipari igény hívta életre a gépet, milyen problémát old meg?

Élelmiszeripari igény hívta életre a gépet. Tárolást, malom és takarmánykeverő üzem automatizálását műanyagtartály esetében is.
A kép az U alumíniumprofilba ültetett mérőelektródát és a kompenzáló elektródát mutatja. A két elektróda közzé gabona áramlik, ekkor kapacitásváltozás jön létre, melyet a számítógép feldolgoz és képben, hanggal jelenít meg. A másik elektróda: a fémtartály fala és az elektróda közé áramló gabona hoz létre kapacitásváltozást, amit a számítógép feldolgoz és képben, hanggal jelenít meg. Elektrosztatikus feltöltődés ellen védett.

Ha tetszik ez a pályamű, oszd meg:

  • Copyright 2024 Minden jog fenntartva
Adatvédelmi Tájékoztató Impresszum