Archívum: 2023

Master Tower Plus

A tervező neve

Gregor Mihály, Séllei Zoltán, Palyik János
  • Cégnév: Losonczi Innovation Kft.
  • Tel.: +36 66 519 930
  • E-mail: losonczi@losonczi.hu
  • Web: www.losonczi.hu

Kategória

Kísérleti, laboratóriumi berendezések, mérőeszközök, tesztpadok, teszt berendezések

A gép funkciója

A Master Tower Plus egy számítógép által vezérelt gyártósori átmérő- és hosszmérő mérőállomás, amit esztergálási művelet utáni méretellenőrzésre fejlesztett ki a Losonczi Innovation mérnök csapata. A mérőgép manuális és/vagy robotos kiszolgálási lehetőséggel egyaránt rendelkezik. A készülék különlegessége, hogy automatikusan küldi a szerszámkorrekció javaslatot a szerszámgép felé, amennyiben ez szükséges az elvégzett mérések után.

Mitől más ez a gép, mint a többi hasonló ipari megoldás?

A mérőállomás ~30 másodperces mérőciklus alatt rögzíti a mérendő darab esztergálási műveletek utáni 11 kritikus jellemzőjét. Ezek a jellemzők: külső- és furat átmérők, külső- és furat beszúrás átmérők, hosszméretek. A Master Tower Plus egy kódolvasó segítségével azonosítja a mért darabokat, majd ezt követően az eredményeket adatbázisban rögzíti a Losonczi Innovation által kifejlesztett METRIX mérőszoftver segítségével. A méret tűrés mezejének 80%-ánál a szoftver automatikusan szerszámkorrekciós javaslatot küld a szerszámgép felé.

Milyen ipari igény hívta életre a gépet, milyen problémát old meg?

Autóipari beszállítóknál mára alapkövetelménnyé vált az alkatrészek gyártósori 100%-os méret dokumentálása és darab azonosítása. A gyors mérőciklussal időt takaríthatnak meg az alutóalkatrészek gyártása során, ezáltal pedig nő a hatékonyság és a profit. Az Ipar 4.0 elterjedésével a robotos kiszolgálási lehetőség is elvárás lett a mérőkészülékeknék, valamint nagy igény mutatkozott az automatikus szerszámkorrekció javaslatra is.

Ha tetszik ez a pályamű, oszd meg: