Archívum: 2022

Magashőfokú – 2400 C° – vákuumkemence konfiguráció és perifériáinak kifejlesztése, legyártása a GOODWILL-TRADE Kft-nél, majd üzembe helyezése.

A tervező neve

Oláh György, Oláh Attila, Szabó Gyula
  • Cégnév:
  • Tel.: 06309537399
  • E-mail: olah.gyorgy@goodwilltrade.hu
  • Web: www.goodwilltrade.hu

Kategória

Gyártáselőkészítés gépei: alapanyag és nyersanyagfeldolgozás

A gép funkciója

A speciális vákuumtechnikai célberendezés konfiguráció alkalmas – működő állapotban – különféle vákuumtechnikai hőkezelésekkel összefüggő, igen nagy kutatói szabadságfokkal, laboratóriumi kísérletek, tudományos kutatások és ipari fejlesztések, alkalmazhatóságok elvégzésére, előfutárok, prototípusok lefuttatására és ipari gyártásra. A célberendezés félautomatikus és szerviz üzemmóddal rendelkezik és az alábbi főbb egységekből épül fel:
– Labor méretű vákuumkemence és a félüzemi méretű vákuumkemence, tartozékaival.
– Nagy vákuum rendszer laborkemencéhez és a félüzemi kemencéhez, tartozékaival.
– Fűtő transzformátor laborkemencéhez és a félüzemi kemencéhez, tartozékaival.
– Egyedi fűtés vezérlés a labor kemencéhez és egyedi fűtésvezérlés a félüzemi kemencéhez, tartozékaival.
– Egyedi nemesgáz manipuláció a laborkemencéhez és egyedi nemesgáz manipuláció a félüzemi kemencéhez, tartozékaival.
– Közös, központi PC – s és PLC – s vezérlés mindkét kemencéhez.
– Közös, központi és egyedi vízhűtő rendszer hőcserélőkkel.
– Közös, központi hűtővíz – hűtőrendszer hidroforokkal.
– Közös „ L „ alakú telepítés. – Közös üzembe helyezés.

Mitől más ez a gép, mint a többi hasonló ipari megoldás?

A „ Vákuumkemence „ projekt megtervezése és komplett kivitelezése egy olyan innovatív kutatási – fejlesztési tevékenység eredményeit foglalja magába, amely a tudományos laboratóriumi kutatási – fejlesztési eredményeket azonnal összekapcsolja az ipari alkalmazhatóságokkal és így, ezáltal egy olyan, igen jelentős újdonság tartalommal és nagy szabadság fokkal rendelkező helyzetet teremt, mind a kutatók – fejlesztők, mind az ipar számára is, ami már rövid távon hasznosítható műszaki – gazdasági eredményeket produkál. Így, a projekt sikeres lebonyolításával a Goodwill – Trade Kft megteremtette a magyar KKV – k szintjén azt a magas szintű vákuumtechnikával összefüggő, kompetenciákkal, kiváló referenciákkal és eredményekkel rendelkező K + F +I „ Célberendezés „ bázist, amely képes az innovatív fejlődés eredményeit összekapcsolni az ipari alkalmazhatóságokkal, felhasználhatóságokkal.

Milyen ipari igény hívta életre a gépet, milyen problémát old meg?

Az ipari tömeg gyártás során keletkező, speciális ipari „ maradék „ anyagok energia hatékony és környezet barát semlegesítését és anyagában történő újra hasznosítását elősegítő, növelt hatékonyságú „ katalizátorok „ kutatása és innovatív fejlesztése. A laboratóriumi vákuumkemence és a félüzemi vákuumkemence egybe integrálása átjárhatóságot és visszacsatolást biztosít, egy rendszeren belül a kutatás – fejlesztés és a gyártás között. Praktikussá, egyszerűbbé, gazdaságosabbá teszi a folyamatokat és felgyorsítja azokat. Így, technológiai út – idő lerövidülést eredményez, igen nagy szabadságfok mellett.

Ha tetszik ez a pályamű, oszd meg: