Pályázat: 2024

Lézeres párnalemez hegesztő gép

A tervező neve

Tarsó Gábor, Jobban Bátor
  • Cégnév: Vesz-Mont 2000 Kft.
  • Tel.: +36 88 505 730
  • E-mail: sales@veszmont.hu
  • Web: http://veszmont.hu/hu

Kategória

Gyártógépek: azaz a rész- vagy készterméket előállító gépek

A gép funkciója

A berendezés a vevő által specifikált mérettartományba eső és meghatározott alapanyagú lemezeket hegeszti össze lézer segítségével, oly módon, hogy ezzel párnalemez mintázat alakuljon ki. A hegesztési folyamat teljes mértékben automatikus, a lemezek behúzási, pozicionálási és hegesztési folyamatát magától végzi el. Mindeközben kamerával ellenőrzi a hegesztés minőségét.

Mitől más ez a gép, mint a többi hasonló ipari megoldás?

A tervezési folyamat során a legfontosabb szempont az volt, hogy a meglévő ipari megoldásokon túlmutató gépet alkossunk meg. Mindezt a szükséges gyártási idő csökkentésével, a termék lehetséges befoglaló méreteinek növelésével, speciális alakú párnalemezek gyárthatóságával és a keletkező selejtszám csökkentésével értük el.
A gép kiemelkedő tulajdonsága még, hogy a hegesztés folyamata során egy kamerával vizsgálja a varratok minőségét. Nem megfelelő minőség esetén, vagy automatikusan kijavítja azt, vagy pedig jelzi a gépkezelő számára a problémát és várakozik a további utasításokig. Ezen keletkező hibákról hibanaplót készít, ami később felhasználható a folyamatok további optimalizálásához.
A felsorolt pontok elérését hosszas kísérletezési munka előzte meg, melyek során sikerült finomítanunk a gyártás folyamatain, így megalkotva a jelenlegi gépünket és ezzel elérve a lehető legjobb ár érték arányt.

 

Milyen ipari igény hívta életre a gépet, milyen problémát old meg?

Az élelmiszeripari, vegyipari, gyógyszeripari és egyéb ipari hűtéstechnikai módszereknél rendkívül elterjedt megoldássá vált a tartályok párnalemezekkel való burkolása, mivel azok kialakítása miatt megkönnyíti a kívánt közeg adott hőmérsékleten való tartását vagy gyors hőmérséklet változtatását.
Ezen megnövekedett felhasználási igényeket csak nagyobb gyártási kapacitással lehet kielégíteni. Ebből következően pedig szeretnénk egyszerű és hatékony előállítási megoldást kínálni azon piaci szereplők számára, akik párnalemez gyártására alkalmas hegesztőgépeket szeretnének beszerezni.

Ha tetszik ez a pályamű, oszd meg: