Pályázat: 2024

Lakkadagoló automata

A tervező neve

MechatroEngineering Kft.
  • Cégnév: MechatroEngineering Kft.
  • Tel.: +36 20 441 3423
  • E-mail: info@mechatroengineering.com
  • Web: https://mechatroengineering.hu/

Kategória

Vegyipari gépek

A gép funkciója

Az általunk tervezett vegyszeradagoló automata feladata előre programozott receptek alapján kiválasztott mennyiségű vegyszerkeveréket adagolni. A működtetés menete szerint egy operátor először elvesz egy papírpoharat a tartóból. Behelyezi az adagolótér kialakított fészkébe, kiválasztja a keverék receptjét és az adagolni kívánt mennyiséget. A gép ellenőrzi, hogy megfelelő pohár került-e behelyezésre, illetve, hogy az ajtó zárva van-e. Csak ez után történik meg az adagolás. A folyamat végén a berendezés egy címkét nyomtat, amin szerepel a kiadagolt recept, a mennyiség, a kiadagolás ideje és a felhasználhatóság ideje. A címkét kézzel ragasztja az operátor a pohárra.

Mitől más ez a gép, mint a többi hasonló ipari megoldás?

Kompakt, mozgatható, univerzális gép két vegyszer komponens és egy víz komponens adagolásához. A megrendelővel közösen, különös odafigyeléssel alakítottuk ki a berendezés automatizáltságának mértékét, hogy a költségeket alacsonyan tudjuk tartani.

Milyen ipari igény hívta életre a gépet, milyen problémát old meg?

A gyártott termékek minőségének biztosítása. A berendezés megrendelése előtt teljesen manuálisan történt a vegyszerek adagolása. A minőség stabilizálása a lehető legköltséghatékonyabb megoldással volt a megrendelő legfőbb igénye.

Ha tetszik ez a pályamű, oszd meg: