Pályázat: 2024

Kiadó/visszavevő automata

A tervező neve

Ézsiás Gergő, Balla Norbert
  • Cégnév: IQ Kecskemét Kft. és Kész Ipari Gyártó Kft.
  • Tel.: +36305095751
  • E-mail: ezsias.gergo@iqkecskemet.hu
  • Web: https://iqkecskemet.hu/ ; https://www.keszgyarto.hu/#kesz

Kategória

Termék kiadagolás, beadagolás vagy csomagolás gépei

A gép funkciója

Az automata egy kiadó és egy visszavételező egységből áll. A dolgozók csak a munkakörükhöz rendelt eszközöket és rezsianyagokat tudnak felvenni a gép segítségével. A felvett termékeket/ eszközöket a visszavevő automata veszi vissza szelektálva. Monitorozó szoftver segítségével a raktár folyamatosan látja az automata töltöttségi szintjét, illetve karbantartás igényét.

Mitől más ez a gép, mint a többi hasonló ipari megoldás?

A visszavételező automata képes a sarokköszörű korongokat átmérő alapján osztályozni. Alapvetően két végállapot lehetséges. Az egyik, hogy a visszahozott korong átmérője még elegendő a további használathoz, ekkor a korong visszaadásra kerül a dolgozónak. A másik végállapot amikor a korong átmérője már túl kicsi és nem használható már tovább, ekkor a korong egy tárolóba kerül. Törött vagy sérült korongok esetén a Műszakvezető segítségével tudja a dolgozó visszaadni a korongot. Továbbá az automata képes egyéb eszközök, pl.: kesztyű, áramátadó stb. visszavételére. Ezen tárgyak esetén is fénykép készül a visszahozott termékekről.

Milyen ipari igény hívta életre a gépet, milyen problémát old meg?

A gépünk célja a belső folyamatok hatékonyságának növelése és a költségek csökkentése a cégen belül. Bővíthető funkciókkal rendelkezik, így könnyen testre szabható az aktuális igényekhez. Az általunk választott termékekkel tölthető rezsi automatát biztosítunk, ami még jobban segíti a költséghatékonyságot. A házon belüli töltés és karbantartás lehetővé teszi a gyors reagálást és minimalizálja a gép meghibásodását. Emellett a visszahozott áruk ellenőrzése is része a gép funkcionalitásának, ami javítja a hatékonyságot és a megbízhatóságot.

Ha tetszik ez a pályamű, oszd meg: