Archívum: 2023

Kétfejes perisztaltikus töltőgép

A tervező neve

Iker Tibor; Kis Szabolcs
  • Cégnév: ST-Automatika Kft.
  • Tel.: 36209833053
  • E-mail: st@stautomatika.hu
  • Web: stautomatika.hu

Kategória

Termék kiadagolás, beadagolás vagy csomagolás gépei

A gép funkciója

A kétfejes perisztaltikus töltőgépünk egy mobil, kompakt, könnyen szerelhető megoldást biztosít a kis szériás termékek kiszereléséhez.
Befoglaló méretei: 700 x 700 x 2000
Az operátor egyszerre két tubust tud megtölteni lábpedálos indítással. Egy ügyes operátor 200ml-es termékekből akár 16 darabot is meg tud tölteni percenként.
A gép 20-1000ml tartományban beállítható, és ismétlési pontossága, perisztaltikus tömlő átmérőjétől függően +/- 1-5g közés esik.
A puffertartály megfelelő szintjét egy külső szivattyúval kell biztosítani, aminek a vezérlőjelét a gépbeépített ultrahangos szintérzékelő biztosítja.

Mitől más ez a gép, mint a többi hasonló ipari megoldás?

Könnyen mozgatható és tisztítható, kis helyet foglal, egyetlen kopó alkatrésze a perisztaltikus tömlő, aminek cseréje felhasználóbarát gyorsan elvégezhető folyamat.

Milyen ipari igény hívta életre a gépet, milyen problémát old meg?

Olyan kozmetikumgyártó igénye volt ez a gép, amely gyakran csak néhány ezer darabos szériát készít egy-egy termékéből. Ezeket minél gyorsabban szerette volna kiszerelni egy olyan géppel, ami az összes termékéhez megfelel és az automata gyártósora esetleges szervizelése esetén mentőövként alternatívát nyújt.

Ha tetszik ez a pályamű, oszd meg: