Archívum: 2022

HLT-350/1600 gömbesztergáló CNC célgép

A tervező neve

Baumgartner István, Juhász István, Tóth Gyula
  • Cégnév:
  • Tel.: 3612785800
  • E-mail: info@csepel.eu
  • Web: www.csepel.eu

Kategória

Gyártógépek: azaz a rész- vagy készterméket előállító gépek

A gép funkciója

Olyan sorozatgyártásra alkalmas célgép, mely 4 szerszám-férőhelyben elhelyezett azonos típusú munkadarabokat egyidejűleg, összehangoltan munkál meg.

Mitől más ez a gép, mint a többi hasonló ipari megoldás?

Ez a célgép, mint egy cella megmunkáló központ, egy egységet képez 2 db speciális esztergáló szánrendszerrel, valamint egy horizontális megmunkáló központtal, amely tartalmaz egy 90 fokonként osztható körasztalt munkadarab felfogó készülékekkel. A működtető rendszerprogram hangolja össze a vezérlő elektronikák működését. Egyidejűleg 9 vezérelt tengely működik a munkadarab megmunkálásakor.

Milyen ipari igény hívta életre a gépet, milyen problémát old meg?

Autóipari sorozatgyártási igény hívta életre a gép kialakítását, ahol nagy sorozatszám mellett minimalizálásra került a gyártási ciklusidő. Egy összetett, tagolt munkadarabon úgy kell megoldani a gömbesztergálást, hogy a munkadarab forgómozgást nem végezhet, de ennek ellenére ezen esztergálási feladatokat kell elvégezni.
A munkadarab gyártási folyamatot egyszerűsíti, átfutási időt gyorsítja, mert 1 komplett gyártóeszközön belül több művelet kerül egyidejűleg elvégzésre. A felhasználónak nem szükséges gyártási műveletenként külön-külön megmunkáló gépekkel rendelkeznie, ezáltal az anyagmozgatási feladatok is jelentősen csökkennek. Ez a célgépes kialakítás lehetőséget biztosít a magasabb szintű automatizálásra, robotizálásra, információ-visszacsatolásra és az egyéb kiegészítő műveletek elvégzésére is, így jól illeszkedik az Ipar 4.0 elvárásaihoz.

Ha tetszik ez a pályamű, oszd meg: