Archívum: 2023

Gumitömítés sorja vágó munkaállomás

A tervező neve

Somatech Kft.
  • Cégnév: Somatech Kft.
  • Tel.: +36-99-510-822
  • E-mail: adam@somatech.hu
  • Web: www.somatech.hu

Kategória

Gyártógépek: azaz a rész- vagy készterméket előállító gépek

A gép funkciója

A Somatech Kft. által gyártott Gumitömítés sorja vágó, félautomata munkaállomás kiváló megoldást nyújt a gumiipar számára karmantyú és szimering tömítések felületein, a gyártás után visszamaradó sorják gyors eltávolítására.

Mitől más ez a gép, mint a többi hasonló ipari megoldás?

Akár 210 mm-es átmérőjű munkadarabok esetén is alkalmazható mind a külső, mind pedig a belső kerületeken mentén, rövid ciklusidők mellett.
A munkaállomás a forgó munkadarabokról kettő, a vágási geometriához finoman beállítható vágó egységgel távolítja el a sorját, egy, maximum két felfogásból. Ezek a sorjavágó egységek olyan pneumatikus előtolású szánegységekből állnak, amelyek munkavégzés közben két útszakaszra vannak felosztva: egy gyors közelítési- és egy lassabb, vágási útszakasz. Az előre mozduló szánegységekre felerősített kések a forgó munkadarabba belehatolva leválasztják a nem kívánatos sorját.
Ehhez a munkadarabot az operátornak egy a gép főorsójára szerelt, egyedileg a munkadarabhoz gyártott vákuumos készülékbe kell elhelyeznie. Itt egy energiatakarékos vákuumejektor biztosítja a munkadarab stabil rögzítését a készülékben. Szükség esetén, további leszorítógörgős munkadarab biztosítás is elérhető a géphez, (ez jellemzően a hullámosabb homlokfelületű, fém merevítésű nagyobb munkadarabokhoz lehet szükséges).
A folyamatba történő jó betekintés érdekében a munkatér plexibetétes ajtókkal és fényfüggönnyel van lehatárolva. Ez a fényfüggöny a biztonság szolgálata mellett egyúttal az automatikus indítás egyik eszköze is. Ugyanis a gép az automatikus ciklus-indítási jelét két feltétel megvalósulása után adja ki: egyik feltétel az, hogy a munkadarab a vákuumos készüléken sikeresen elhelyezésre került (nyomáskapcsoló), valamint a másik feltétel az, amikor fényfüggöny benyúlástól mentes, szabad munkateret jelez vissza. Ez a fajta automatikus indítás minimalizálja ciklusidőt.
A gép PLC vezérléssel és érintőképernyős HMI-vel rendelkezik, amelyen többek között a főorsó fordulatszáma is beállítható az ideális vágási sebességhez, valamit egy több műszakos ciklusszámláló is megjeleníthető.

Milyen ipari igény hívta életre a gépet, milyen problémát old meg?

A ciklusidő minimalizálása, korszerű gépépítési elvek és kivitelezés mellett (felhasznált anyagok, eszközök, biztonság, ergonómia)

Ha tetszik ez a pályamű, oszd meg: