Pályázat: 2024

Függőleges elrendezésű többfunkciós felületkezelő mosókabin

A tervező neve

Kun János, Papp László
  • Cégnév: 3Dben Kft.
  • Tel.: +36 20 345 5317
  • E-mail: info@3dben.hu
  • Web: www.3dben.hu

Kategória

Vegyipari gépek

A gép funkciója

A korrózióálló kivitelű berendezés szállítókosarakban elhelyezett kis méretű alkatrészek mosását, öblítését és a szárítását végzi. A mosó medence vízsugaras fúvókákkal és ultrahang-generátorral van ellátva.
A gép bemutatott változatában kézzel történik a tálcák behelyezése és kivétele, a további feladatokat automatikusan végzi el a gép: kosarak medencébe süllyesztése mosáshoz, kiemelés öblítési szintre, továbbemelés zárt technológiás szárításra, kosarak visszaengedése kosárcseréhez kezelési szintre.

Mitől más ez a gép, mint a többi hasonló ipari megoldás?

Az általános megoldások horizontális elrendezésükből adódóan jelentős helyet foglalnak el, és a keletkező gőzök elvonása komoly légtechnikai kiépítést igényel, magas energia költségekkel.
A vertikális elrendezéssel több technológiai lépés azonos műveleti kamratérben történhet, a hőszivattyús légszárításnak köszönhetően gyakorlatilag gőzkibocsátás-mentesen.
A hőszivattyús szárítás jelentős energia megtakarítással jár.

Milyen ipari igény hívta életre a gépet, milyen problémát old meg?

Az alkatrészgyártás során felmerülő egyre szigorúbb tisztasági követelmények miatt kellett hatékonyabb tisztítási technológiát kidolgozni kisebb terület és energia használati feltételekkel, lehetőség szerint egyszemélyes kiszolgálással. Szakaszos működésű berendezés, a tisztítási művelet ideje alatt a kezelő el tudja látni az előkészitő és kiszállitási csomagolási feladatokat.

Ha tetszik ez a pályamű, oszd meg: