Pályázat: 2024

Érintkezőcsap hosszmérő állomás

A tervező neve

MechatroEngineering Kft.
  • Cégnév: MechatroEngineering Kft.
  • Tel.: +36 20 441 3423
  • E-mail: info@mechatroengineering.com
  • Web: https://mechatroengineering.hu/

Kategória

Kísérleti, laboratóriumi berendezések, mérőeszközök, tesztpadok, teszt berendezések

A gép funkciója

A projekt célja egy olyan egyedi, autóipari gyártásközi mérőgép tervezése volt, amely képes több mint száz féle terméktípus mérésére tág méréstartományon belül. Egyidejűleg adott terméktípus mindkét érintkezőcsapjának hosszmérésére képes. A termékek folyamatosan, palettás rendszerű szállítószalagon érkeznek, a mérőgépen belül pedig stoppereltek és pozícionáltak. A kisméretű és adott tűréssel illesztett alkatrészek mérése szempontjából fontos volt, hogy a mérőegység konstrukciója is ehhez igazodjon. Kellően robosztus, megbízható és megfelelő mérési ismétlési pontossággal rendelkezzen. A termékek vizsgálatot követően továbbhaladnak a következő manuális operátori állomás felé, vagy adott esetben, ha a mért érték nem megfelelő, akkor selejtkezelő tárba kerülnek.

Mitől más ez a gép, mint a többi hasonló ipari megoldás?

A gyártóterületen azonos céllal működő előző generációs mérőgéphez képest korszerűbb mérési elvet használ. Megbízhatósága, mérési ismétlési pontossága és adott termék mérésére vonatkozó ciklusideje megfelel a mai korszerű autóipari gyártásközi mérés követelményeinek.

Milyen ipari igény hívta életre a gépet, milyen problémát old meg?

Új terméktípus gyártásának és az ehhez kapcsolódó szigorúbb autóipari, gyártásközi mérőgépi követelményeknek való megfelelés vezérelte a projekt megvalósítását.

Ha tetszik ez a pályamű, oszd meg: