Archívum: 2022

Élelmiszerpari aprító – pácoló – csomagoló berendezés

A tervező neve

Csorba György, Mező Richárd, Szakál György
  • Cégnév:
  • Tel.: 3636412128
  • E-mail: multipack@t-online.hu
  • Web: www.multipack-eger.hu

Kategória

Termék kiadagolás, beadagolás vagy csomagolás gépei

A gép funkciója

A berendezések egyenként is megállják helyüket az élelmiszeripar különböző területein, de egységes gyártósorba integrálva a gépeket komplett vonallá állíthatók össze. A vonal első része a daraboló gép, különféle élelmiszeripari termékeket vág csíkokra, a második a felületkezelő berendezés páclével vonja be a termékeket automata üzemmódban. A következő a tégelytöltő gép, ami a felületkezelt terméket tégelybe csomagolja és fedlappal zárja, dátumozza. A tégelytöltő gép külön egységként kiválóan alkalmas darabos meleg étel töltésére, adagolására (pl szószok, levesek, főzelékek stb). A késztermék a munkafolyamat végén akár manuálisan, akár robotizáltan a kartonhajtogató gépünk által ragasztott tálcákba kerül, készen a raktározásra. A végterméket tekintve a gép olyan tégelyes termékeket adagol, amit felbontva azonnal alkalmas sütésre/melegítésre mindenféle tovább feldolgozás nélkül. A termék 1-2 fő egyszeri étkezési igényét elégíti ki.

Mitől más ez a gép, mint a többi hasonló ipari megoldás?

A gépek egy gyártósorba integrálhatók, de külön egyedi gépként is megállják helyüket, amik úgy árban, mint minőségben is kielégítik a kis- és középvállalkozások gyártási igényét. A húsok csíkozására tervezett gép különlegessége az egyedi vágás, mely nem engedi a húsok morzsolódását, „mállását”, határozott karakterű csíkokat alakít ki. A felületkezelő berendezés azonos mennyiségben képes elosztlatni a pácot a termékeken, a fölösleg egy tálcába folyik a gép aljába, újrahasznosítási lehetőséget biztosítva ezzel. Az adagoló a tégelytöltő gépünkhöz igazítva lehetővé teszi a darabos és folyékony termékek azonos tégelybe juttatását. A kartonhajtogató gépünk hasonlóképpen működik más gyártók hasonló gépeihez, a nagy előnye az, hogy lényegesen kedvezőbb ára van.

Milyen ipari igény hívta életre a gépet, milyen problémát old meg?

A gépet úgy élelmiszeripari, mint felhasználói igény is életre hívta. Az élelmiszeripari kis- és középvállalkozások az élőmunkaerőt akarták kiváltani a húsfeldolgozás és -csomagolás területén, hogy meg tudjanak küzdeni a jelentős munkaerőhiány problémájával, tervezhetővé tudják tenni a termelést. A felgyorsult világunkban nagy szükség mutatkozik végfelhasználói oldalról arra, hogy a fogyasztók olyan terméket kapjanak, amit a legrövidebb időn belül fogyasztani / használni tudnak, de mégis egészséges és friss.

Ha tetszik ez a pályamű, oszd meg: